Αφρικανικά πόνι
Clear sky
30°C
 

Μουστάκι αφήνουν υποχρεωτικά όλα τα μέλη της Κυβέρνησης

Μουστάκι έχουν ξεκινήσει να αφήνουν όλα τα αρσενικά μέλη της τρικομματικής Κυβέρνησης τον μήνα Νοέμβριο μετά από σχετική απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η ασυνήθιστη αυτή απόφαση έχει ως πηγή έμπνευσης το παγκόσμιο κίνημα του «Movember» ή «Μοεμβρίου», το οποίο μέσω της μυστακιοφορίας κατά τον μήνα Νοέμβριο έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του αντρικού πληθυσμού σχετικά με θέματα υγείας που τον αφορούν, όπως ο καρκίνος του προστάτη, των όρχεων κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, οι κανόνες του Μοεμβρίου θέλουν τους συμμετέχοντες να ξυρίζονται στην αρχή του μήνα και με τη λήξη του να διαγωνίζονται για το πιο καλομεγαλωμένο μουστάκι. Στην περίπτωση της Κυβέρνησης θα δοθούν τα βραβεία “Καλύτερο Φυσιολογικό Μουστάκι”, “Καλύτερο Μάγκικο Μουστάκι”, “Καλύτερο Τσιγκελωτό Μουστάκι” και “Ειδικό βραβείο Γεώργιος Παπανδρέου”.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του “Κουλουριού”, τη σχετική απόφαση εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Μιας και φάρμακα δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και ο κόσμος τρέμει μην τυχόν αρρωστήσει, η υιοθέτηση του Μοεμβρίου είναι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που μπορούμε να επιτύχουμε ως Υπουργείο. Εύχομαι να τον υιοθετήσουν και τα κόμματα εκτός Κυβέρνησης».

Τέλος, φήμες θέλουν τις γυναίκες της Κυβέρνησης, κυρίες Κεφαλογιάννη και Σκοπούλη να φοράνε ψεύτικο μουστάκι καθ'όλη τη διάρκεια του μήνα, προσπαθώντας με τη σειρά τους να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.