Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Όλο και πιο στεναχωρημένος το τελευταίο διάστημα ο Κωστής Χατζηδάκης

1Αβάσταχτη έχει γίνει πλέον η καθημερινότητα για τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη. Αιτία αποτελεί το ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και γλαφυρό όνομα του Υπουργείου του, το οποίο δεν έχει καταφέρει ακόμη να απομνημονεύσει επιτυχώς.

Όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τον Υπουργό, ο οποίος έρχεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάθε φορά που καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «εσείς με τι ασχολείστε;». Για μικρό χρονικό διάστημα είχε επιχειρήσει να αντικαταστήσει την πλήρη ονομασία του Υπουργείου με τα αρχικά Υ.Α.Α.Υ.Μ, ωστόσο τα απορημένα και γεμάτα τρόμο βλέμματα των συνομιλητών του τον έκαναν να μετανιώσει. Κατά το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του Yπουργείου δε, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη κόμματος ανάμεσα στις λέξεις «Ανάπτυξης» και «Ανταγωνιστικότητας», με τον κ. Χατζηδάκη να έρχεται σε σύγκρουση με πολλούς συνεργάτες του και τελικά να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Είναι άλλωστε γεγονός πως και οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Υπουργείο τα έχουν βρει εξαιρετικά δύσκολα με την ονομασία του, ενώ δέχονται διαρκώς πειράγματα από τους συναδέλφους τους των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εξωτερικών. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε τη δημιουργία πενταμελών ομάδων, κάθε μέλος της οποίας θα είναι υπεύθυνο για την απομνημόνευση μίας και μόνο λέξης του ονόματος, κίνηση που χαιρετίστηκε ως ευφάνταστη και συγκινητική από τους υφιστάμενους του αλλά προκάλεσε έντονα γέλια από τους συναδέλφους τους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που τους αποκάλεσαν «φλώρους».

Τέλος, να σημειωθεί οτι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν ήδη κάνει έκκληση στο Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.