Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Στην ΙΑ' Εφορία Αθηνών διορίστηκε ο Β. Σόιμπλε

soimpleΣε υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου διορίστηκε ο (πρώην) Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού η γερμανική και η ελληνική Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε ήδη από τη θέση του και αναμένεται να αναλάβει τα καινούρια του καθήκοντα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Σόιμπλε θα αναλάβει θέση αρχειοθέτη β’ στην υπηρεσία Κώδικα Στοιχείων και Βιβλίων της ΙΑ’ Εφορίας Αθηνών, θέση η οποία επιλέχθηκε από τον ίδιο καθότι εναρμονίζεται με προσωπικά του ενδιαφέροντα όπως είναι η πρωτοκόλληση εγγράφων. Παρά τις κατά καιρούς αρνητικά διακείμενες τοποθετήσεις του για την Ελλάδα, ο πρώην κορυφαίος Υπουργός είχε απο καιρού εκφράσει σε συγγενικά του πρόσωπα την επιθυμία του να βρει δουλειά σε κάποια δημόσια υπηρεσία της χώρας.

Ο κ. Σόιμπλε έχει ήδη μεταφέρει τα υπάρχοντά του στην Ελληνική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ώς “Βίλα Αμαλίας” - το οποίο του παραχωρήθηκε απο την Ελληνική κυβέρνηση - και βρίσκεται στην περιοχή της Βικτώριας. Τις επόμενες δύο εβδομάδες που μεσολαβούν ως την επίσημη ημερομηνία της πρόσληψής του, ο πρώην Υπουργός σκοπεύει να εντρυφήσει στην ελληνική δημοσιοϋπαλληλική κουλτούρα, προκειμένου η μετάβαση από το Γερμανικό στο Ελληνικό δημόσιο να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη.

Πιό συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε θα ενημερωθεί πλήρως για την εγχώρια ποδοσφαιρική δραστηριότητα με ειδική έμφαση στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να αφιερώσει κάποιες ημέρες στην πλήρη κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του παιχνιδιού “Πάμε Στοίχημα” του ΟΠΑΠ. Μάλιστα έχει ήδη γραφτεί συνδρομητής στις σημαντικότερες αθλητικές εφημερίδες της χώρας (“Πρωταθλητής”, “Γαύρος”, “Derby”) προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει στις καθημερινές συζητήσεις των συναδέλφων του. Άλλωστε έχει ήδη φροντίσει να διακοσμεί τη θέση του ολόσωμη αφίσα του Σάββα Κωφίδη από την εποχή που ήταν παίχτης του Άρη Θεσσαλονίκης.

Το κυριότερο πρόβλημα προσαμογής που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο κ. Σόιμπλε είναι η κατάποση περισσότερο των έξι φραπέδων ημερησίως, καθώς το στομάχι του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Αντίθετα, ενώ στα καθημερινά του καθήκοντα περιλαμβάνεται η επαφή με το κοινό, η πλήρης άγνοια της Ελληνικής γλώσσας δεν αναμένεται να παρουσιάσει πρόβλημα, καθώς ο κ. Σόιμπλε έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο γρύλισμα. Επίσης αναμένεται να εκτιμηθεί ιδιαίτερα η έμφυτη κλίση που έχει στο τάβλι.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε έχει ήδη γραφτεί στις τάξεις της ΑΔΕΔΥ, της οποίας την ιεραρχία σκοπεύει να αναρριχηθεί εκμεταλλευόμενος τη στενή φιλία που τον συνδέει με τον πρόεδρό της Κώστα Τσικρικά  και υπεραμυνόμενος των δικαιωμάτων των υψηλόβαθμων συνδικαλιστών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.