Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Τέλος στην νυχτερινή φωταγώγηση του βράχου της Ακρόπολης ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση

akropoliΤέλος στην νυχτερινή φωταγώγηση του βράχου της Ακρόπολης προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση σε μια ακόμη προσπάθεια για μείωση των κρατικών δαπανών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εμπνευστής της συγκεκριμένης απόφασης ήταν ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Βολφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα εντυπωσιάστηκε αρνητικά από την έντονη φωταγώγηση του ιερού βράχου.

«Ακριβώς τέτοιου είδους σπατάλες είναι που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας σε συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του, κάτι που ο κ. Στουρνάρας αποδέχτηκε, δήλωσε πως ντρέπεται για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και έσπευσε να δεσμευτεί πως θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά για τη διακοπή της φωταγώγησης της Ακρόπολης. «Θα βγάλω εγώ ο ίδιος τις λάμπες μια-μια αν χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, η φωταγώγηση θα διακοπεί το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα πριν το τέλος του Αυγούστου. Ωστόσο, σε απάντηση στις έντονες αντιδράσεις ιδιοκτητών κέντρων εστίασης με θέα την Ακρόπολη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως το νέο μέτρο δεν θα ισχύσει Παρασκευές και Σάββατα. Αντίθετα, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών δήλωσε πως σε συνεργασία με τον υπουργό πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ετοιμάζει προκήρυξη διαγωνισμού για τον “Δημιουργικό Φωτισμό” του ιερού βράχου.

Σε σχετική ερώτηση του «Κουλουριού» κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Πιστεύω πως μιλώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων όταν λέω πως βαρέθηκα αυτόν τον φωτισμό. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ανανέωση, έχουμε 2013 διάολε. Προσωπικά φαντάζομαι μια σειρά πολύχρωμων δεσμών φωτός που αναβοσβήνουν, γυρνούν γύρω-γύρω, διασταυρώνονται μεταξύ τους και καθρεφτίζονται σε στρας που θα σκορπιστούν σε όλη την περιοχή. Μπορεί το όραμα του καλλιτέχνη να διαφέρει, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ετοιμαστείτε για υπερπαραγωγή».

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και να διαρκέσει τρεις ημέρες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.