Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
16°C
 

Μύγα που παγιδεύτηκε σε αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα, δεν έχει ιδέα πού έμπλεξε

Έτοιμη να βιώσει την πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής της είναι μια νεαρή μύγα από τον Καναδά, η οποία παγιδεύτηκε σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Το έντομο της τάξης των δίπτερων, αποφάσισε να ακολουθήσει τη γλυκιά του συνήθεια, που το θέλει να επιβιβάζεται σε αεροπλάνα και να παρατηρεί τους επιβάτες, μέχρι τη στιγμή της συμπλήρωσης των θέσεων, όταν και αποβιβάζεται για να επιστρέψει στους αγαπημένους του φίλους και συγγενείς.

Αυτή τη φορά ωστόσο, η νεαρή μύγα δεν πρόλαβε να αφήσει το αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον καθ' οδόν για την πατρίδα μας, χωρίς να έχει ιδέα για το χάος που πρόκειται να ζήσει. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το έντομο παραμένει ψύχραιμο και ευγενικό, όντας αισιόδοξο πως οι Έλληνες θα είναι φιλόδοξοι και πολιτισμένοι, γεγονός που εντείνει τις προοπτικές της απογοήτευσής του.

«Ελλάδα, χώρα του φωτός και του ξένιου Δία. Ανυπομονώ», σχολιάζει λακωνικά η μύγα πριν πάρει έναν δυναμωτικό υπνάκο μέσα στο πιλοτήριο, στην τελευταία ίσως γαλήνια στιγμή της ζωής της.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.