Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Την περσόνα του Κοντού Λευκού Δούκα υιοθετεί ο Στέφανος Τζουμάκας

Με ριζικές αλλαγές στο παρουσιαστικό του, τα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω και με ροζ ανταύγειες, μέικ απ, λευκό πουκάμισο και μαύρο «μεσάτο» γιλέκο έκανε την εμφάνιση του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Κύριε Ευκλείδη μπορώ να έχω ένα αυτόγραφο;» τον σταμάτησε μια γυναίκα στην είσοδο. «Δεν είμαι ο Ευκλείδης», της απάντησε, «ο Τζουμάκας είμαι. Αλλά ποτέ δεν είσαι πραγματικά αυτός που νομίζεις ότι είσαι». «Πάλι καλά», αποκρίθηκε εκείνη. «Δεν αντέχω τη βρετανική προφορά».

Από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός, εν συνεχεία πρόεδρος του δικού του κόμματος και μετά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο «χαμαιλέοντας» της κεντροαριστεράς δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να επανεφευρίσκει τον εαυτό του, είτε μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας είτε μακριά από αυτά.

Τα alter ego του, αναρίθμητα: από το λουκ «Λοχίας Τομ» με το μουστάκι τη δεκαετία του '70, στον «Ιπτάμενο Τζουμάκα» της περιόδου '86-87 όταν ήταν υφυπουργός Μεταφορών και αργότερα ως Πιερότος κατά την πρώτη τετραετία του Κώστα Σημίτη.

Όπως εξήγησε στους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά παρουσιάζεται ως Κοντός Λευκός Δούκας, σε μια εποχή που οι φάρσες έχουν γίνει καθημερινότητα και το γέλιο εναλλάσσεται αστραπιαία με την απόγνωση. Ο μύθος παραμένει ζωντανός, η ρόδα εξακολουθεί να γυρίζει και ο αέρας μυστηρίου θα συνεχίσει να περιπλανιέται γύρω από την κοντή, λευκή φιγούρα του με το αινιγματικό μειδίαμα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του κ. Τζουμάκα και θα ήθελε πολύ να του πάρει μία συνέντευξη, αν και εκείνος το επιθυμεί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.