Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Με bubble wrap θα τυλιχθούν όλα τα έπιπλα στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ

Τη χρήση περιτυλίγματος με φυσαλίδες (σ.σ. το γνωστό bubble wrap ή ελληνιστί αεροπλάστ) για να καλυφθούν όλα τα έπιπλα της αίθουσας αποφάσισε το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, μετά τις σκηνές έντασης που επικράτησαν, τόσο στη χθεσινή συνεδρίαση, όσο και σε όλες τις προηγούμενες. Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε το κάταγμα δεξιάς άκρας χειρός που υπέστη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος από το επαναλαμβανόμενο χτύπημα του χεριού στο τραπέζι κατά την εξέταση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στην επιτροπή είναι οριακές. Οι βουλευτές χτυπούν το χέρι στο τραπέζι, φωνάζουν, χοροπηδούν, ένας χτες πήγε να πετάξει μια καρέκλα ενώ μία άλλη είχε σκαρφαλώσει πάνω στην έδρα». «Είναι θέμα ασφαλείας. Οι βουλευτές θέτουν τελικά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει να λάβουμε μέτρα. Αυτή τη στιγμή η αίθουσα είναι γεμάτη σκληρές και αιχμηρές επιφάνειες, είναι πολύ εύκολο κάποιος να τραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του στο τραπέζι ή πηδώντας προς τη μεριά κάποιου συναδέλφου του. Νομίζω πως το αεροπλάστ θα εξασφαλίσει τις συνθήκες ασφαλείες που θα επιτρέψουν στα μέλη της επιτροπής να τσακώνονται με ασφάλεια», συμπλήρωσε εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αντικειμενικοί κομματικοί ρεπόρτερ αναφέρουν ακόμη πως το προεδρείο εξετάζει και επιπρόσθετες λύσεις, που θα είναι ικανές να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση που επικρατεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η επικρατέστερη λύση είναι η καθιέρωση ενός «πεντάλεπτου σιωπής» την ώρα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι θα σωπαίνουν ώστε να ηρεμήσει το κλίμα και να εκτονωθούν οι όποιες εντάσεις, ενώ όποιος μιλήσει πρώτος θα χάνει. Μια άλλη ιδέα είναι η χρήση ηρεμιστικών κεριών και απαλής μουσικής, αλλά και η καθιέρωση δωρεάν εβδομαδιαίων μαθημάτων γιόγκα για τα μέλη της επιτροπής.

Τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης χαιρέτισαν την απόφαση, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους βουλευτές, στους οποίους ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τη διαχείριση της Βουλής. Στον αντίποδα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδίκασαν το μέτρο ως προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης των εκπροσώπων του λαού, στήριξης των μονοπωλίων που εμπορεύονται το αεροπλάστ και περιορισμού του ανεξέλεγκτου ελληνικού ταμπεραμέντου με σκοπό την επιβολή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διαλόγου, αντίστοιχα. Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή εξήγησε πως οι βουλευτές της έχουν όπλα, οι σφαίρες των οποίων δεν εμποδίζονται καθόλου με αυτόν τον τρόπο, οπότε το θέμα δεν την αφορά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.