Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Οικολογικές αποσχιστικές τάσεις και εντός της ΝΔ με τους ‘ΠΟ.Τ.Α.Μ.Ο.Υ.Σ’:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με την ΡΙΚΣΣΥ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς η κίνησή του ενθάρρυνε τις αποσχιστικές τάσεις που υπάρχουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Οι τάσεις αυτές, εκδηλώθηκαν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τον βουλευτή Τρικάλων, Μ. Ταμήλο, να αντιδρά όχι μόνο στα μέτρα για το ξεπούλημα της ελληνικής γης, αλλά και στην ειρωνεία που εισέπραξε λόγω των δηλώσεων του στην υποεπιτροπή για τα ορεινά ύδατα.

Η ανεπίσημη κίνηση του βουλευτή, φέρει τον εύγλωττο τίτλο ‘ΠΟ.Τ.Α.Μ.Ο.Υ.Σ’ (Πολίτες Τρικάλων για την Αναδόμηση Μεγάλων Ορεινών Υδρολογικών Σχηματισμών) και σκοπό έχει την άσκηση πίεσης ως προς την ορθή διαχείριση των ορεινών υδρολογικών λεκανών απορροής και γενικότερα του περιβάλλοντος, αρχικά στο νομό που εκλέγεται ο βουλευτής και μετέπειτα στα υπόλοιπα ορεινά συμπλέγματα που του ελλαδικού χώρου. Ο βουλευτής, σε λόγο που εκφώνησε στο Περτούλι κατά τη διάρκεια σεμιναριακού περιπάτου του συλλόγου «Μανιταρόφιλοι Τρικάλων», τόνισε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί συμπολίτες και συνοδοιπόροι στο δύσβατο μονοπάτι της περιβαλλοντικής αφύπνισης του έθνους, σας χαιρετώ. Σας χαιρετώ και σας συγχαίρω για την άδολη αγάπη σας για το περιβάλλον, για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την Ελληνική Φύση, για την πρωτοφανή αφοσίωση στα δάση της πατρίδας μας. Από σήμερα, η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου μας αποκτούν ακόμα έναν σύμμαχο, τους ΠΟ.Τ.Α.Μ.Ο.Υ.Σ, μια κίνηση που αποσκοπεί στο να να βοηθήσει την πολύπαθη ελληνική ύπαιθρο και τα γάργαρα νερά της. Είθε τα νερά τους να παρασύρουν όλα τα παράσιτα που λυμαίνονται το χώρο του περιβάλλοντος και της ‘πράσινης ανάπτυξης’. Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι τολμήσουν να βλάψουν τα μεγάλα ορεινά συμπλέγματα του τόπου μας».

Φήμες που ήθελαν σύμπλευση των ‘ΠΟΤΑΜΩΝ’ με την οικολογική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν άμεσα από την Κουμουνδούρου. Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στο Κουλούρι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να συνεργαστεί με κάποια συνιστώσα και οι ‘ΠΟΤΑΜΟΙ’ καλύπτουν μόνο μία από αυτές, την απαίτηση το αρκτικόλεξο του σχηματισμού να είναι πάνω από 5 γράμματα. Κατά τα άλλα οι πολιτικές μας διαφορές είναι χαώδεις και αγεφύρωτες», για να κλείσει με την ειλικρινή ομολογία: «Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια για τον τίτλο της κίνησης. Δεν σας κρύβω πως πολλοί εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην ακαταλαβίστικη ονοματοδοσία, έμειναν εντυπωσιασμένοι».

Την πιο σύντομη ανακοίνωση στην ιστορία του κόμματος  εξέδωσε και η εξωκοινοβουλευτική ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, τονίζοντας λακωνικά : «‘ΠΟ.Τ.Α.Μ.Ο.Υ.Σ’, σας βγάζουμε το καπέλο».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.