Καλό χειμώνα
Mostly sunny
28°C
 

Εκτός νόμου θέλει να βγάλει τις συσκευές χωρίς autocorrect η Χρυσή Αυγή

Να κηρυχθούν άμεσα εκτός νόμου οι συσκευές που δεν έχουν αυτόματο διορθωτή λέξεων (σ.σ. autocorrect) ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Το αίτημα μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής της ακροδεξιάς παράταξης : «Θεωρούμε τουλάχιστον πρωτόγονο να πωλούνται ελεύθερα στην αγορά κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ταμπλέτες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που δεν διαθέτουν τον αυτόματο διορθωτή. Πιστεύουμε ότι γίνεται σκόπιμα προκειμένου να τονίζονται τα μικρά ορθογραφικά λάθη στα οποία καμμιά φορά υποπίπτουν οι βουλευτές μας και να αποπροσανατολίζεται έτσι η κοινή γνώμη από το πραγματικό έργο της Χρυσής Αυγής. Αν δεν αποσυρθούν άμεσα οι συσκευές αυτές θα λάβουμε διαφορετικά μέτρα». Ήδη μάλιστα καταστηματάρχες έχουν αναφέρει επιθέσεις από άτομα που φοράνε μαύρα μπλουζάκια και σπάνε αδιακρίτως όποιες συσκευές δεν διαθέτουν την υπηρεσία του autocorrect.

Η Χρυσή Αυγή εξάλλου, πέρα από το αίτημα της αυτό σκοπεύει να αποστείλει και επίσημη ευχαριστήρια ανακοίνωση προς την εταιρεία Apple, η οποία έχει καθιερώσει το autocorrect σε όλες τις συσκευές της, στην οποία θα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την διευκόλυνση που της παρέχει. Η υπηρεσία αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πολλοί βουλευτές της παράταξης φοιτούν σε νυχτερινά σχολεία προκειμένου να βελτιώσουν την ορθογραφία τους, έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και υπολογίζεται ότι με την απαγόρευση της κυκλοφορίας συσκευών δίχως τον αυτόματο διορθωτή η πρώτη θέση στις εκλογές θα είναι πια θέμα χρόνου.

Την πλήρη στήριξη του στο αίτημα της Χρυσής Αυγής τέλος, εξέφρασε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ανατολάκης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.