Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Με πυξίδα τη φιλοσοφία του YOLO πορεύεται ο Αντώνης Σαμαράς

Την φιλοσοφία του YOLO (You Only Live Once) έχει υιοθετήσει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως μεταφέρουν στενοί του συνεργάτες. Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί πλέον αυτή την έκφραση, την οποία έμαθε χάρη  στις πολλές ώρες που περνάει "σερφάροντας" στο διαδίκτυο, προκειμένου να δικαιολογήσει κάθε απόφαση της Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που μας μετέφεραν οι συνεργάτες του. Κάθε φορά που ένα στέλεχος της Τρόικα προτείνει νέους φόρους ή ακόμη σκληρότερα μέτρα η απάντηση του Πρωθυπουργού είναι "Έλα μωρέ, γιατί όχι, YOLO." Ακόμα και όταν στενοί του σύμβουλοι του επισημαίνουν πως αυτά τα μέτρα δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση, ο κύριος Σαμαράς απλά τους απαντά "Ντάξει ποιος ασχολείται YOLO" και μετά δεν σηκώνει κουβέντα.

Ανάλογη όμως ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Όπως μαρτυρά στενός του συνεργάτης, ο κύριος Σαμαράς έκαψε τις δημοσκοπήσεις φωνάζοντας "YOLO, πάμε να πιούμε", προκαλώντας ποικίλα σχόλια.  Ακόμη και το πρόσφατο περιστατικό με τη σφαίρα που εντοπίστηκε στο γραφείο του σχολιάστηκε με ένα απλό "Ντάξει δεν τρέχει, YOLO". Την έκφραση αυτή τη χρησιμοποιεί και στις επαφές του με ξένους ηγέτες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ του εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ο Πρωθυπουργός της απάντησε σε άπταιστα Γερμανικά "Frau Merkel, YOLO" ενώ και το επίσημο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Πρόεδρο Ομπάμα για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του έγραφε "President Obama, Congratulations! Remember, YOLO!".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν στο πρόσφατο Eurogroup ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε με καπελάκι που έγραφε YOLO προκαλώντας τα γέλια όλων των παρευρισκόμενων και αναγκάζοντας τους στενούς του συνεργάτες να κάνουν intervention, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε "YOLO".

Σε επικοινωνία του με το "Κουλούρι" τέλος, ο Πρωθυπουργός ήταν λακωνικός, λέγοντας μας απλώς "YOLO".


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.