Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Τον κανονισμό "μπει δεν μπει" καθιερώνει η Ευρωλίγκα

Ένας νέος κανονισμός θα αντικαταστήσει  από την επόμενη σεζόν το τζάμπολ αλλά και τον σχετικά πρόσφατο κανονισμό της επαναφοράς με το βελάκι στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Όπως αποφάσισαν οι ιθύνοντες της Uleb στην πρόσφατη συνεδρίαση τους στη Βαρκελώνη, θα καθιερωθεί ο κανονισμός "μπει δεν μπει", τόσο για την αρχική επαναφορά, όσο και για κάθε διεκδικούμενη κατοχή μπάλας. Ο κανονισμός αυτός αναμένεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στους αγώνες καθώς το μεν τζάμπολ κρίθηκε πλεον απαρχαιωμένο ενώ ο κανονισμός με το βελάκι πολύπλοκος και άδικος. Πλέον, ένας παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας θα προτείνει σουτ από σημείο της επιλογής του και ένας παίκτης της γηπεδούχου ομάδας θα αποφασίζει αν θα σουτάρει αυτός ή ο αντίπαλος του. Οι παίκτες που θα προτείνουν θα πρέπει να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην πεντάδα ενώ η διαδικασία του "μπει δεν μπει" αναμένεται να ενταχθεί και στο κουπόνι του στοιχήματος, αποφέροντας μεγάλα έσοδα στις εταιρείες στοιχημάτων.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα καθιερώσει η Ευρωλίγκα, καθώς υπάρχει σκέψη για κατάργηση των διαιτητών και υιοθέτηση της φιλοσοφίας "ό,τι ζητάει ο παίκτης δίνεται", ενώ για τις φάσεις που θα είναι αμφισβητούμενες θα εφαρμόζεται επίσης το "μπει δεν μπει". Το μέτρο αυτό αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη καθώς δεν θα υπάρχει πλέον καχυποψία και γκρίνια για τους διατητές ενώ η διοργάνωση θα γλιτώσει και πολλά περιττά έξοδα από το μισθό τους. Προς το παρόν το μέτρο αυτό δεν έχει τεθεί για ψήφιση από τις ομάδες, κάτι που αναμένεται να γίνει σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Ευρωλίγκας.

Η πρόταση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου τέλος, για αντικατάσταση του κλασικού διχτακίου με διχτάκι-αλυσίδα απορρίφθηκε ομόφωνα από όλες τις ομάδες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.