Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Κρίση στα νότια προάστια: Ξεράθηκαν οι φοίνικες στη Γλυφάδα

Ένα τραγικό γεγονός, που αναμένεται να μειώσει στο μισό την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του, βιώνει ο δήμος Γλυφάδας, καθώς έχουν ξεραθεί όλοι οι φοίνικές του.

Το φαινόμενο αυτό, που έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι μέσα στην απελπισία τους σκέφτονται ήδη τα επόμενά τους βήματα ή ακόμα και τη μετανάστευση προκειμένου να ξαναχτίσουν όσα έχασαν από την αρχή.

Σύμφωνα με τη δημοτική αντιπολίτευση, ο λόγος που ξεράθηκαν οι φοίνικες εντοπίζεται στις πρακτικές του νυν δημάρχου, ο οποίος έχει ουσιαστικά σταματήσει τις βροχές και τον χειμώνα. Επρόκειτο για προεκλογική του δέσμευση βέβαια, αλλά ο δήμαρχος Γλυφάδας έχει παρατείνει το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα χωρίς να αναλογιστεί την οικολογική καταστροφή που θα ακολουθούσε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος υπερασπίζεται τις επιλογές του λέγοντας πως για την παρατεταμένη ξηρασία ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και όχι η βούληση των πολιτών που τον εξέλεξαν για να καταργήσει όλες τις εποχές εκτός του καλοκαιριού.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο «Κουλούρι», συντετριμμένοι δήλωσαν πως έχουν ήδη μελετήσει τις επιλογές τους και σκέφτονται πολύ σοβαρά να μεταναστεύσουν στην Κύπρο, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολλούς φοίνικες όπου η εκμάθηση της γλώσσας για τα βασικά δεν θα πάρει πάνω από έξι μήνες.

«Θα είναι δύσκολα στην αρχή αλλά σιγά-σιγά θα ανοίξουμε όμορφες καφετέριες, αμερικάνικα μπαρ και κρεπερί και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας» δήλωσε 40χρονος Γλυφαδιώτης ο οποίος έκλεισε με μια νότα αισιοδοξίας: «Θα φέρουμε και το φεστιβάλ σαγιονάρας μαζί μας στη Μεγαλόνησο και τουλάχιστον η Κηφισιά θα είναι πιο μακρυά».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.