Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Ενθουσιασμένοι με τις νέες τους κατοικίδιες μαύρες τρύπες δηλώνουν ερευνητές από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

blackholeΞετρελαμένοι με τις νέες τους κατοικίδιες μαύρες τρύπες δηλώνουν στα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα τα μέλη ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώτοι ιδιοκτήτες τους. Η επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε το ιστορικό επίτευγμα της κατασκευής σκοτεινών οπών για οικιακή χρήση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με δημοσίευση στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Furry Scientist».

«Έχω τη δική μου μικρή μαύρη τρυπούλα στο σπίτι εδώ και τρεις ημέρες και δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Όπως όλα τα κουτάβια είναι βέβαια λίγο ζωηρή - προσπαθώ να την περιορίσω σε ένα δωμάτιο αλλά όλο τη χάνω από τα μάτια μου και ανεβαίνει στο κρεβάτι. Αλλά δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να γυρνάς από τη δουλειά και να τη βρίσκεις να σε περιμένει στο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά η 36χρονη Άλισον, αστροφυσικός υψηλών ενεργειών και από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει λογαριασμό για το νέο της κατοικίδιο στο Facebook και το Instagram.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο της δημοσίευσης, οι κατοικίδιες μαύρες τρύπες έχουν κατάλληλο μέγεθος ώστε να χωρούν με άνεση σε ένα μέσο διαμέρισμα μιας δυτικής μεγαλούπολης, δεν λερώνουν ιδιαίτερα και χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα, ενώ προσφέρουν το ίδιο αίσθημα συντροφιάς με τα παραδοσιακά, έμψυχα κατοικίδια.

Συγκεκριμένα, η έρευνα μέχρι στιγμής έχει δείξει πως οι ιδιοκτήτες μαύρων τρυπών εμφανίζουν μεγαλύτερα επίπεδα αυτοπεποίθησης και αυτονομίας και λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης σε σχέση με όσους δεν διαθέτουν καθόλου κατοικίδια.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία δείχνουν πως οι ιδιοκτήτες σκυλιών ή γατών δεν απολαμβάνουν κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με όσους ζουν με τη συντροφιά μιας σκοτεινής οπής. Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελούν οι ιδιοκτήτες Τζακ Ράσελ, οι οποίοι φαίνεται να αγγίζουν επίπεδα εσωτερικής ηρεμίας παρόμοια με αυτά των μεγαλύτερων γιόγκι μάστερ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.