Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Σε περιστέρια μετατρέπονται σταδιακά όσοι έχουν κολλήσει την αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού

Ενώ η παγκόσμια κοινότητα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την ινδική μετάλλαξη του κοροναϊού, η οποία εμφανίζει αυξημένη μεταδοτικότητα κατά 50%, στη χώρα μας η μετάλλαξη B.1.1.318 (Variant E484K) δείχνει να καλπάζει στο κέντρο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να λάβει και το όνομα Αθηναϊκή Μετάλλαξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παραπάνω μετάλλαξη, εκτός από αυξημένη μεταδοτικότητα και εντονότερα συμπτώματα, φαίνεται πως μετατρέπει τους ασθενείς της σιγά-σιγά σε περιστέρια. «Αρχικά όσοι κολλήσουν απλά παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων και πίνουν μέτριους καφέδες», επισημαίνει μέλος της επιτροπής μιλώντας στο «Κουλούρι» για να συμπληρώσει:

«Αργότερα ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα σοβαρεύουν. Οι ασθενείς κουνάνε το κεφάλι πάνω-κάτω χωρίς λόγο, αφοδεύουν πάνω σε αυτοκίνητα και τρώνε ψίχουλα από περαστικούς. Αν αργήσει να έρθει η φαρμακευτική αγωγή, η μεταμόρφωση σε περιστέρι δεν αποκλείεται να είναι μη αναστρέψιμη».

Προς το παρόν, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, έχοντας το νου τους αν δουν πούπουλα να φεύγουν από το τριχωτό της κεφαλής τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.