Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Γαλλικές γκοφρέτες αγοράζει ο ελληνικός στρατός

Μετά τις γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, ο ελληνικός στρατός θα αποκτήσει και γαλλικές γκοφρέτες, τις διάσημες Pirouette.

Κύκλοι του Υπουργείου Αμύνης αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να παραλάβει η Ελλάδα τα γαλλικά πλοία γεμάτα γκοφρέτες και άλλες λιχουδιές όπως βατραχοπόδαρα, μουστάρδα Ντιζόν και λουκάνικα Τουλούζης, ενώ προβλέπεται μία από τις κορβέτες να είναι τυλιγμένη με κορδέλα σαν Πασχαλιάτικο αυγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίφημες γαλλικές γκοφρέτες διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα, όπως γέμιση με πικραμύγδαλο και αυτόματο άνοιγμα χωρίς να αναποδογυρίζεις τη συσκευασία. Πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο προσδοκά σε συμπαραγωγή με ελληνικές γκοφρέτες, με σκοπό την απόκτηση σχετικής τεχνογνωσίας.

Στο deal φέρεται να μεσολάβησε ο Ελληνογάλλος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο όταν ερωτήθηκε από τον ανταποκριτή του «Κουλουριού» στη Γαλλία. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι πρωτοστάτησε στην έναρξη προγράμματος εκμάθησης γαλλικών στον ελληνικό στρατό, με εξαίρεση τα στρατόπεδα στη Θεσσαλία όπου η γαλλική γλώσσα ομιλείται ήδη απταίστως.

Το «Κουλούρι» κατάφερε να αποσπάσει αποκλειστικές δηλώσεις από τον Χ.Ψ., 285 ΕΣΣΟ, Έλληνα φαντάρο ο οποίος υπηρετεί στα μαγειρία από το 2003: «Επιτέλους και μια αλλαγή, μας είχαν τρελάνει στο γκοτζίλα τόσο καιρό. Εμείς βέβαια στο επιτελείο προτιμούσαμε αμερικάνικα μπέργκερ, αλλά επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές που θύμισαν τι πάθαμε με τα Wendy’s. Πάνω που είχαμε μάθει τα συστήματα, έκαναν πίσω οι Αμερικάνοι υπό την πίεση των Τούρκων κεμπαπτζήδων. Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.