Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Τα πρώην μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ιππεύουν τελικά οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας

Δεν έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόταση που κατατέθηκε από τον Νότη Μηταράκη για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προώθησε για έγκριση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας που θα αποτελείτο από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το «Κουλούρι», το σχέδιο αναμένεται να προχωρήσει με μια διαφορετική μορφή, με τη χρυσή τομή να βρίσκεται με ένα άλλο πλάνο το οποίο και έχει ήδη εγκριθεί.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι άνδρες της ΕΛΑΣ θα ιππεύουν, αντί για άλογα, τα πρώην μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ώστε τα τελευταία να μην παραμένουν σε αδράνεια.

Κάθε αστυνομικός, αναμένεται να χρεωθεί έναν πρώην άνδρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ως το προσωπικό του όχημα και θα πρέπει να τον ταΐζει, να τον πλένει και να τον εκπαιδεύει, με την ιδιαίτερη αυτή εικόνα, εκτός από εύχρηστη, να αποτελεί και τουριστική ατραξιόν.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις, σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.