Τζιτζίκια
Partly cloudy
24°C
 

Βρέθηκε λύση: Μέσω Airbnb θα κλείνουν σπίτια για καταλήψεις στο Κουκάκι οι αναρχικοί

Σε συμβιβασμό ήρθαν κυβέρνηση και αντιεξουσιαστές σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, οι αντιεξουσιαστές δεσμεύθηκαν να πραγματοποιούν κρατήσεις στην πλατφόρμα του Airbnb για τα διαμερίσματα που θα καταλαμβάνουν στο Κουκάκι, δίχως να καταβάλλουν ωστόσο κάποιο αντίτιμο.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία θα σταματήσει τις εφόδους και τις λοιπές επιχειρήσεις στην περιοχή, ενώ τέλος η ίδια η Airbnb θα λάβει ως αποζημίωση την εκμετάλλευση ολόκληρης της συνοικίας της Κολοκυνθούς για 99 χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι καταληψίες θα πρέπει να επισκέπτονται τη γνωστή πλατφόρμα τουλάχιστον τρία 24ωρα πριν την ώρα εισόδου και να κάνουν την κράτησή τους, εισάγοντας τον ειδικό κωδικό «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ» ή με λατινικούς χαρακτήρες «LEFTERIA STON LIVANEZO AGWNISTH ZWRZ AMPDALLAH».

Παρακολουθώντας τις κρατήσεις, η μεν ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να ενημερώνεται για τις καταλήψεις στην περιοχή, η δε Airbnb θα έχει καλύτερη εικόνα για τη διαθεσιμότητα των διαμερισμάτων της περιοχής προς μίσθωση.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που ικανοποιεί όλες τις πλευρές και προσφέρει μια διέδοξο από μια δυσάρεστη κατάσταση που ταλαιπωρεί τόσο καιρό τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στο Κουκάκι. Η κυβέρνηση δίνει λύσεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε: «και μην ακούσω από κανέναν ότι ενδιαφέρεται για την Κολοκυνθού, ούτε ξέρετε καν πού είναι, ούτε πώς κλίνεται».

Τέλος, από την πλευρά τους εκπρόσωποι του αντιεξουσιαστικού κινήματος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που δεν θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους, έστω κι αν πρέπει να πηγαίνουν μια φορά το μήνα σε internet cafe για να κάνουν τις κρατήσεις.

Επιπλέον, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μισθώνουν οι ίδιοι τις καταλήψεις σε τουρίστες μέσω Airbnb, τονίζοντας με νόημα πως το Κουκάκι είναι πολύ ζωντανή γειτονιά, με ωραία μπαράκια και επιπλέον είναι κοντά σε όλα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.