Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Αίτηση για γρήγορο internet έως 50Mbps έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ασύλληπτες ταχύτητες έως και 50Mbps, ανάλογα βέβαια με τη διαθεσιμότητα του δικτύου VDSL στην περιοχή, ελπίζει να αποκτήσει σύντομα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας που είχαν κάτσει μέχρι αργά στη ΓΑΔΑ ερευνώντας μια υπόθεση, είδαν τυχαία μια διαφήμιση γνωστού τηλεπικοινωνιακού παρόχου που υποσχόταν γρήγορο internet στην τιμή της απλής σύνδεσης, στα 35,5 € το μήνα. Λίγα λεπτά αργότερα, είχαν ήδη συμπληρώσει τη φόρμα υποβολής της αίτησης και πατούσαν το «enter» για να την υποβάλλουν.

«Επιτέλους θα μπορούμε όλοι ταυτόχρονα να κάνουμε video streaming χωρίς να "κολλάει", να σερφάρουμε στα κοινωνικά δίκτυα και να συνομιλούμε διαδικτυακά με πολίτες σε πραγματικό χρόνο» σχολιάζουν μέλη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που δηλώνουν ακόμη πως δεν προβληματίζονται από την 24μηνη ελάχιστη παραμονή στην υπηρεσία, καθώς «η υπηρεσία θα είναι εδώ και σε 24 μήνες».

Όπως αναφερόταν στην ιστοσελίδα της προσφοράς, εκπρόσωπος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα επικοινωνήσει με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός τριών εργάσιμων ημερών προκειμένου να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον για αναβάθμιση της σύνδεσης και να κλείσει ραντεβού για επίσκεψη τεχνικού στο χώρο.

Για την αίτηση αναβάθμισης ενημερώθηκε επίσης και η αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Οικονομικοτεχνικού Υλικού της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία και έδωσε το «ok», παρόλο που όπως τόνισε τη δεδομένη στιγμή προέχει η αναβάθμιση από Windows XP σε Windows Vista των υπολογιστών στα αστυνομικά τμήματα ανά την Επικράτεια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.