Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Περισσότερα χρήματα από εσάς κερδίζει ο χαζός σας ξάδερφος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Περισσότερα χρήματα από εσάς βγάζει σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Μπρίστολ ο χαζός σας ξάδερφος.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 4000 ατόμων ηλικίας από 32 έως 58 από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ στα πλαίσια των ερευνών που γίνονται στο εργατολογικό εργαστήριο του τμήματος οικονομικών του ομώνυμου πανεπιστημίου.

Η έρευνα ακολουθούσε τα 4000 άτομα, 2000 ζευγάρια ξαδερφιών, από την ηλικία των 10 μέχρι την παραγωγική τους ηλικία, και διαπίστωσε πως συνήθως τα ξαδέρφια που ηγούνται στο παιχνίδι και αυτά που μαθαίνουν τα άλλα τους ξαδέρφια νέα πράγματα όπως την μη ύπαρξη του Άγιου Βασίλη ή το πώς έρχονται στον κόσμο τα παιδιά, καταλήγουν να κερδίζουν κατά 10% λιγότερα χρήματα από τα ξαδέρφια τους.

Από τις 2.000 ιστορίες ξαδερφιών, ξεχωρίζουν ορισμένες όπως αυτή από τη χώρα μας, του Λαζάρου και του Γεωργίου από τη Χαλκιδική όπου στην παιδική τους ηλικία ο Λάζαρος έπειθε τον Γιώργο να τρώει ένα τζιτζίκι την ημέρα κάθε καλοκαίρι ενώ σήμερα ο Γιώργος οδηγάει BMW και ο Λάζαρος ψάχνει για μια δουλειά που να του ταιριάζει και να πληρώνει αξιοπρεπώς.

Τα αίτια των ευρημάτων αυτών δεν έχουν γίνει ακόμα πλήρως κατανοητά αλλά υπάρχουν μερικές αρχικές θεωρίες οι οποίες θα ερευνηθούν σε βάθος σε επόμενες έρευνες. Η πρώτη θεωρία μιλάει για την μεγάλη υπομονή που συνήθως έχει ο χαζός σας ξάδερφος και στην ανικανότητά του να εκνευρίζεται στο χώρο εργασίας του με αποτέλεσμα να αναρριχάται με μεγαλύτερη ευκολία την εταιρική κλίμακα. Η δεύτερη θεωρία αντιθέτως ισχυρίζεται πως ο χαζός σας ξάδερφος είναι στα αλήθεια εξυπνότερος από εσάς αλλά το παίζει χαζός για να κερδίζει την εύνοια όλων γύρω του και να κερδίζει με τη δυναμική του outsider. Ελπίζουμε οι επόμενες έρευνες να δημοσιευθούν σύντομα έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε με νεότερα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.