Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Σκοτεινά μηνύματα σε δίσκο του Πέτρου Γαϊτάνου παιγμένο ανάποδα

Αναστατωμένος δηλώνει ο Πρόδρομος, αρτοποιός από την Σάμο, έπειτα την συνταρακτική εμπειρία που έζησε αφού δοκίμασε να ακούσει δίσκο του Πέτρου Γαϊτάνου ανάποδα. γαϊτάνος ναυτικό

Ο φιλόμουσος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του, ύστερα από μια κουραστική μέρα στο αρτοποιείο όπου εργάζεται. «Είχα ετοιμάσει ένα τσάι και ετοιμαζόμουν να διαβάσω το βιβλίο μου για να “καθαρίσει” το μυαλό μου. Σκέφτηκα να παίξω και έναν δίσκο του Πέτρου Γαϊτάνου, που με συντρόφευε όλο το καλοκαίρι. Προσπαθώντας να βγάλω το χνούδι από τα αυλάκια και ενώ η βελόνα βρισκόταν πάνω στον δίσκο, τον έστρεψα αντίθετα από την φορά που κανονικά γυρνάει και τότε ακούστηκε μία σκοτεινή φωνή» περιέγραψε ο άνδρας. Η περιέργειά του εκείνη τη στιγμή τον ώθησε να συνεχίσει να γυρνάει τον δίσκο προς την αντίστροφη φορά, ενώ η φωνή ακουγόταν όλο και πιό καθαρά.

Η φωνή που άκουγε ο Πρόδρομος έμοιαζε αμυδρά με αυτή του γνωστού τραγουδιστή. «Αγριεύτηκα. Ήταν σαν να άκουγα τη φωνή του εωσφόρου” συμπλήρωσε ο σαρανταεξάχρονος. Πράγματι,  παίζοντας τον δίσκο ανάποδα ακουγόταν παραμορφωμένη η φωνή του Π. Γαϊτάνου να επαναλαμβάνει: «Έξελθε άγγελε Κυρίου από τον οίκο μου. Η βάτος του Σαούλ θα καεί ολοσχερώς».

Όπως ήταν επόμενο, ο Πρόδρομος έβγαλε τον δίσκο από το πλατώ και τον έβαλε ξανά στη θέση του. «Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν τον τρόμο μου εκείνη τη στιγμή. Το πρώτο πράγμα που έκανα την επόμενη ημέρα ήταν να επισκεφτώ τον πνευματικό μου και να του αναφέρω το συμβάν» μας παραδέχτηκε αργότερα. Δύο εβδομάδες μετά, ο σαρανταεξάχρονος έχει αφήσει το άτυχο συμβάν πίσω του. Μερικές συνατήσεις με τον πατέρα Τιμόθεο τον καθησύχασαν αρκετά γρήγορα. Όπως είναι επόμενο, ο δίσκος έχει μείνει έκτοτε στο σκονισμένο ντουλάπι, ενώ ο Πρόδρομος συνεχίζει ήρεμα τη ζωή του, με δυνατότερη πίστη, ζυμώνοντας καθημερινά ψωμί για τους συνανθρώπους του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.