Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Την αποστρατιωτικοποίηση της Καβύλης στηρίζουν 8 στους 10 φαντάρους

Ανοιχτά υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Καβύλης Έβρου τάσσονται 8 στους 10 φαντάρους, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η πανελλήνια ένωση ΚΕΠΙΚ.

Η θέση αυτή, η οποία χρονικά έρχεται στο φως σε ένα φορτισμένο χρονικό σημείο για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης περιοχών, έχει στείλει τριγμούς στο σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Στρατιωτικοί αναλυτές που συνεργάζονται με το «Κουλούρι», αναφέρουν πως o Ελληνικός Στρατός δεν περίμενε ποτέ να τεθεί θέμα αποστρατιωτικοποίησης από το εσωτερικό της χώρας.

Ήδη έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας για να τη δημιουργία αφισών και ολιγόλεπτης βίντεο-καμπάνιας ενάντια στο κλείσιμο στρατοπέδων για να αντιστρέψει όσο μπορεί το κλίμα. Πληροφορίες που μιλάνε για την αγορά τραπεζιού πινγκ-πονγκ για το στρατόπεδο Καβύλης προς το παρόν ελέγχονται.

Η διοίκηση του 502 Τάγματος Πεζικού δεν έχει πάρει επισήμως θέση επί του θέματος ακόμα, αλλά πληροφορίες του «Κουλουριού» τη θέλουν να είναι επιφυλακτική, υπό τον φόβο να βρεθεί ακόμα χειρότερο μέρος για τη μετάθεσή της μετά από τυχόν «κλείσιμο» του στρατοπέδου.

Σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας:

  • 3 στους 4 φαντάρους είναι ευχαριστημένοι με το φαγητό που τρώνε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
  • 1 στους 2 έχει αποκτήσει χρήσιμες για τη ζωή δεξιότητες που δεν είχε αποκτήσει στα 18-25 χρόνια της ζωής του πριν στρατευτεί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.