Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Η ώρα φέτος δε θα αλλάξει, λέει ο Φωτόπουλος

Τέλος στις «σκοτεινές» μέρες  για τους Έλληνες θέλει να δώσει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος με την πρόταση του να μη γίνει φέτος η καθιερωμένη αλλαγή της ώρας.

«Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από το σκότος στο οποίο μας έχει ρίξει η μνημονιακή πολιτική και οι λυσσαλέες δυνάμεις της δύσης. Ήρθε η ώρα να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο σκότος» σχολίασε ο μαρξιστής συνδικαλιστής κ. Φωτόπουλος, εξηγώντας πως  η ΓΕΝΟΠ θα εναντιωθεί στην επερχόμενη καθιερωμένη αλλαγή ώρας (Daylight Saving Time, DST). «Είναι κατάφορη αδικία! Σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δε συμμετέχουν σε αυτό τον εμπαιγμό της κρύας δύσης. Μάλιστα έτυχα της τιμής να μιλήσω με συνεργάτες του προέδρου Πούτιν (σ.σ. η κυβέρνηση Πούτιν κατήργησε την αλλαγή της ώρας το 2011), ο οποίος στηρίζει την δράση μας. Οι αγώνες του λαού θα φέρουν το φως της αλλαγής στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στη διοίκηση της ΔΕΗ, ούτως ώστε να μεταφερθεί στην Κυβέρνηση. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ δήλωσαν πάντως πως και να μην περάσει σχετικός νόμος, απλά δε θα αλλάξουν τα ρολόγια τους και θα κινούνται με την καλοκαιρινή ώρα, έτσι ώστε όταν σχολάνε να έχουν την ημέρα μπροστά τους. Μάλιστα, σαν ύστατο μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση εξετάζεται η φωταγώγηση των πόλεων να ξεκινά βάσει της καλοκαιρινής ώρας, κάτι που θα συνεπάγεται 1 ώρα συσκότισης μετά τη δύση του Ηλίου, πληροφορία που ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Όπως είναι φυσικό, αντιδράσεις και νεότερα αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.