Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

«Δεν φέραμε κορονοϊό στα σχολεία, φέραμε την ευλογία», σχολιάζουν οι παπάδες που έκαναν τον αγιασμό

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μέρα των μαθημάτων σε αρκετά σχολεία της χώρας, καθώς η παρουσία ιερέων δίχως μάσκες, καθώς και η απαίτηση να μη φοράνε οι μαθητές μάσκα όταν φιλάνε τον σταυρό, έφερε εντάσεις και φιλονικίες.

«Ντροπή σας. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Είναι αναίδεια…», είπε από μικροφώνου ο αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός, στο ΓΕΛ Αμυνταίου, και στη συνέχεια τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο «Κουλούρι».

«Ωραιότατα πιο καλά δεν γίνεται πήγε ο αγιασμός. Ήρθαμε με πίστη και ευλογία, Με ευλάβεια. Δεν φέραμε κοροναϊό ή κάποιο άλλο ιό. Σας φέραμε την ευλογία. Τίποτα δεν υπάρχει τίποτα. Fake news που τα δημιουργείτε εσείς».

Στη συνέχεια, ο πάτερ άρχισε να βήχει έντονα για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να κλείσει το τηλέφωνο, ωστόσο μόλις υπάρξουν νεότερα θα επιστρέψουμε για να σας ενημερώσουμε.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.