Τζιτζίκια
Sunny
26°C
 

Περιοδεία σε καρότσα φορτηγού σε όλη την Αττική θα κάνει ο Παρθενώνας ώστε να μπορέσουν να τον επισκεφτούν όλοι οι Αθηναίοι

Οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα άνοιξαν ξανά τις «πύλες» τους από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων χαμηλού επιδημιολογικού αποτυπώματος που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση.

Ωστόσο, το γεγονός πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχουν ακόμη επιτραπεί, γέννησε αρκετά παράπονα από κατοίκους της πρωτεύουσας οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν σχετικό SMS ώστε να επισκεφτούν κάποιον από τους χώρους αυτούς που βρίσκονται μακριά τους.

Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, επέδειξε για ακόμη μια φορά γρήγορα αντανακλαστικά, μισθώνοντας φορτηγό το οποίο και θα μεταφέρει στην καρότσα του τον Παρθενώνα σε κάθε άκρη της Αττικής, ώστε όλοι οι κάτοικοί της να μπορέσουν λάβουν μια ακόμη ανάσα γνώσης και ξεκούρασης.

Το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας του Παρθενώνα αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ορισμένοι τυχεροί συμπολίτες μας, έπειτα από κλήρωση, να μπορέσουν να φιλοξενήσουν για ένα βράδυ κάποια από τις Καρυάτιδες στο σπίτι τους.

«Το πείραμα με την κυρία Πρωτοψάλτη πέτυχε και είπαμε να το διευρύνουμε για το καλό των συνανθρώπων μας. Αν πάει καλά, δεν αποκλείουμε να μεταφέρουμε και κομμάτια του Μεγάλου Περιπάτου σε όλη την Αττική», σχολίαζε με ενθουσιασμό ο δήμαρχος Αθηναίων, την ώρα που γυάλιζε ο ίδιος τα μάρμαρα του Παρθενώνα ώστε να λάμπουν πριν την έναρξη της περιοδείας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.