Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Ονόματα Ελλήνων πρωθυπουργών θα παίρνουν στο εξής οι κακοκαιρίες

Τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται να δίνονται ονόματα σε χαμηλά βαρομετρικά/διαταραχές οι οποίες αναμένονται να επιφέρουν σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα.

Ακολουθώντας την πρακτική Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, η ονοματοδοσία αποσκοπεί στο να διευκολύνει την μεταφορά της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν, στο μέτρο του δυνατού, όλα τα απαραίτητα μέτρα/προφυλάξεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους. Μέχρι στιγμής, οι κακοκαιρίες αυτές έπαιρναν το όνομα μυθολογικών ηρώων, ωστόσο φαίνεται πως από τις αρχές του 2020, το συνήθειο αυτό θα αλλάξει.

Έτσι, τα καιρικά φαινόμενα θα παίρνουν το όνομά τους από Έλληνες πρωθυπουργούς και πολιτικούς οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν φέρει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα, μιας και είναι πιο εύκολο για τους πολίτες να ταυτίσουν τις επικείμενες ζημιές και καταστροφές ενός φυσικού φαινομένου με αυτές που έφεραν οι αντίστοιχοι πολιτικοί.

Ήδη, αναμένεται με ενδιαφέρον η πρώτη ονοματοδοσία, με το όνομα του Κώστα Καραμανλή να ακούγεται έντονα σε περίπτωση τυφώνα. Μείνετε συντονισμένοι με το «Κουλούρι» για όλες τις λεπτομέρειες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.