Τζιτζίκια
Mostly clear
23°C
 

Νόμιμη στο εξής η πώληση ηρωίνης έξω από τα μαιευτήρια

2417346Έντονες συζητήσεις αλλά και ποικίλες αντιδράσεις έρχεται να φέρει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο και θα επιτρέπει την πώληση ηρωίνης έξω από τα μαιευτήρια της χώρας.

Όπως προβλέπει το σχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τα θερινά τμήματα της βουλής, οι έμποροι της ναρκωτικής ουσίας θα είναι ελεύθεροι να διακινούν το προϊόν τους σε νέους γονείς, μιας και έχει αποδειχθεί πως είναι ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθουν στους πρώτους, δύσκολους μήνες με ένα νεογνό στο σπίτι.

«Είναι άδικο να καταδικάζουμε κάθε χρήση και πώληση της ηρωίνης συλλήβδην. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που πρέπει να ξυπνάει μερικές φορές μέσα στη νύχτα, να έρχεται αντιμέτωπος με φωνές και ουρλιαχτά και παράλληλα όλοι γύρω του να συνεχίζουν τις ζωές τους. Θα ήταν εξωφρενικό αν δεν δείχναμε κάποιου είδους κατανόηση», σχολίασε στο «Κουλούρι» ο διδάκτωρ, Γεράσιμος Καλαμπόκας.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται την ηρωίνη τους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικού γεννήσεως του παιδιού τους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.