Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Τρομοκρατημένο γεμάτο σαμπουάν, ύστερα από εφιαλτική νύχτα στο «νεκροταφείο» άδειων σαμπουάν της μπανιέρας

shampoo-downΣυντετριμμένο δηλώνει γεμάτο σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, έπειτα από μια εφιαλτική νύχτα που αναγκάστηκε να περάσει στο γωνιακό «νεκροταφείο» άδειων σαμπουάν της μπανιέρας.

Το εν λόγω σαμπουάν βρίσκεται σε νοικοκυριό του Ρεθύμνου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ύστερα από την αγορά του. «Ήταν την περασμένη Κυριακή όταν ο Λάμπρος ήρθε να κάνει το μπάνιο του και να χαλαρώσει, προετοιμαζόμενος για τη δύσκολη εβδομάδα που θα ξεκίναγε. Από τότε που μπήκα στο σπίτι επιλέγει συνήθως εμένα μεταξύ όλων των ειδών περιποίησης, γεγονός που με κάνει να χαίρομαι πολύ. Περνάω πολύ καλά μέσα στο σπίτι μαζί με τα υπόλοιπα δοχεία. Ήταν όμως μια βραδιά δεν θα ξεχασω ποτέ, μέχρι να αδειάσω» τόνισε το σαμπουάν. Ο Λάμπρος, τελειώνοντας το λούσιμό του άφησε το άτυχο σαμπουάν στη γωνία της μπανιέρας, δίπλα στους άδειους προκατόχους του. Η κίνηση ήταν γρήγορη και αρχικά φάνηκε στιγμιαία. Το υπόλοιπο της διαδικασίας όμως επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το συμπαθές καλλυντικό.

«Αφού έλουσε τα μαλλιά του, με άφησε στην απέναντι γωνία, σημείο όπου τοποθετούν με την Ανθή τα κουφάρια των προϊόντων που έχουν τελειώσει. Έχω ακούσει ιστορίες γι' αυτά, από τους υπόλοιπους, αλλά ένιωθα πάντα ένα αίσθημα ανδρείας και υπαρηφάνειας, όποτε βρισκόμουν εκεί για λίγο. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά» συμπλήρωσε ο μαχητής της πιτυρίδας. Ο σπιτονοικοκύρης τελείωσε το λούσιμο και το μπάνιο του, όμως ξέχασε το γεμάτο σαμπουάν δίπλα στα κενά.

Η νύχτα ήταν κρύα και ο αέρας που έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρο, σφύριζε μέσα από τις τρύπες στα σηκωμένα καπάκια των πάλαι ποτέ ευωδιαστών προϊόντων. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπόλοιπων εν ενεργεία καλλυντικών από την άλλη «όχθη», το σκηνικό ήταν τρομακτικό. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τον γαλάζιο προστάτη του τριχωτού της κεφαλής φανερά ταραγμένο, με λιγοστές δυνάμεις να του απομένουν. «Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Όταν είδα τον ήλιο να μπαίνει στο μπάνιο με κυρίευσε ανακούφιση. Κόντευε η ώρα που η Ανθή θα ερχόταν για το πρωινό της μπάνιο και το μαρτύριό μου θα λάμβανε τέλος» δήλωσε με φανερή ανακούφιση το εν ενεργεία προϊόν. Το φρικιαστικό βράδυ έλαβε τέλος με την είσοδο της γυναίκας στο χώρο. Όπως είναι επόμενο, η περιπέτεια αυτή θα μείνει αξέχαστη στο σαμπουάν, που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την εντονότερη εμπειρία της μέχρι τώρα ζωής του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.