Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Λήγει απόψε το βράδυ η συνεργασία του ANT1 με την ιστοσελίδα παροχής αθλητικών «stream», SportLemon

326_d90a7855-91ae-420c-9a4d-d3014f3856a9Ένα «θρίλερ» εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη μετάδοση του αυριανού ημιτελικού του Europa League ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μπενφίκα από τον ANT1. Αιτία της αναστάτωσης αποτελεί το γεγονός πως το συμβόλαιο του τηλεοπτικού σταθμού με τη γνωστή ιστοσελίδα παροχής «stream» αναμετάδοσης,  SportLemon, ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με τις προοπτικές ανανέωσής της να μοιάζουν μηδαμινές.

Το κανάλι του Αμαρουσίου διατηρούσε μέχρι και την περσινή σεζόν συμβόλαιο συνεργασίας με την UEFA που του επέτρεπε τη μετάδοση όλων των αναμετρήσεων του Europa League. Το γεγονός ωστόσο πως οι δείκτες τηλεθέασης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, με αποτέλεσμα τα έσοδα των διαφημίσων να μην αρκούν προκειμένου να ισοσκελίσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της διοργάνωσης, οδήγησε τους ιθύνοντες τον ΑΝΤ1 στην απόφαση της διακοπής της συνεργασίας με την ομοσπονδία. Προκειμένου ωστόσο να μην απογοητευτεί το ποδοσφαιρόφιλο κοινό του σταθμού, αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης των αγώνων.

Η αρχική σκέψη που έπεσε στο τραπέζι ήταν ένας ρεπόρτερ του καναλιού να προμηθευτεί μια κάμερα χειρός και ένα μικρόφωνο υπολογιστή και να κάνει μόνος του τη μετάδοση των αγώνων από το εκάστοτε γήπεδο. Η συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο κρίθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή καθώς απαιτούσε αεροπορικά εισιτήρια καθώς και ξεχωριστά εισιτήρια για την κάθε αναμέτρηση. Έτσι, προκρίθηκε η λύση της συνεργασίας με την ιστοσελίδα SportLemon, η οποία προσφέρει στον επισκέπτη της, συνδέσμους για «stream» αναμετάδοσης των παιχνιδιών σε σχετικά μέτρια ποιότητα.  Αυτή ήταν μάλιστα και η αιτία που η ανάλυση της εικόνας του ANT1 ήταν ιδιαίτερα χαμηλή την ώρα της μετάδοσης των αγώνων του Europa League, με στέλεχος του καναλιού να σχολιάζει «απ'το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα».

Αποδεικνύεται ωστόσο πως όταν υπογράφηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές, δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα η σύμβαση να λήγει με τα τέλη του Απρίλη, δηλαδή απόψε τα μεσάνυχτα. Το γεγονός μάλιστα πως αύριο είναι αργία στη χώρα μας, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες μετάδοσής του στην Ελλάδα.

Το σκληρό πόκερ των διαπραγματεύσεων συνεχίζεται μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με ανεπίσημες πηγές του καναλιού να κάνουν λόγο για την ύπαρξη σχεδίου β', το οποίο περιλαμβάνει μια κάμερα κινητού τηλεφώνου, μια καφετέρια με δορυφορική τηλεόραση και τον ανηψιό του Μίνωα Κυριακού που σπουδάζει στο Τορίνο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.