Τζιτζίκια
Sunny
29°C
 

Έπιπλα IKEA για άλλους θα μπορούν να φτιάχνουν οι πολίτες που βαριούνται μέσα στο σπίτι

Το γνωστό κατάστημα επίπλων IKEA, μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ξεκινούν πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης όσων βαριούνται λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, εθελοντές μπορούν να γραφτούν στο πρόγραμμα μέσω των ιστοσελίδων των δύο οργανισμών, και θα καλούνται για τη συναρμολόγηση των επίπλων πελατών της Σουηδικής εταιρίας που δεν μπορούν ή δε θέλουν να το κάνουν οι ίδιοι.

Ήδη, στο πιλοτικό αυτό στάδιο του προγράμματος εντοπίστηκαν δύο ιδιοκτήτες επίπλων οι οποίοι αποσυναρμολογούσαν τα έπιπλα τους μόνο και μόνο για να μπορέσει να έρθει κάποιος στο σπίτι τους νόμιμα. Ένας ιδιοκτήτης «έχασε» τις οδηγίες και το ηλεκτρικό του δραπανοκατσάβιδο για να περάσει περισσότερο χρόνο με άνθρωπο. Η Γ.Γ.Π.Π. αναζητεί τρόπους να περιορίσει τα φαινόμενα αυτά πριν την καθολική εκκίνηση του προγράμματος.

Η χρήση μάσκας από συναρμολογητές αλλά και ιδιοκτήτες επίπλων θα είναι υποχρεωτική. Μάλιστα, θα προσφέρονται από δύο μάσκες σε κάθε εθελοντή: η μία έτοιμη για χρήση στο ραντεβού και η άλλη συσκευασμένη σε μορφή κλωστής μαζί με την απαραίτητη βελόνα για δημιουργική απασχόληση και στο σπίτι μέχρι το επόμενο ραντεβού.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.