Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Εξαιρετικά χαρούμενο το αριστερό χέρι του 38χρονου Σάκη

χέρι

Με ιδιαίτερη ευτυχία υποδέχτηκε την καλοκαιρινή περίοδο το αριστερό χέρι του τριανταοκτάχρονου Σάκη, μιας και ο Σάκης αγόρασε πρόσφατα καινούριο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, γεγονός το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα το χέρι.

«Περίμενα αυτή την στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Ο Σάκης είναι από τους οδηγούς που βγάζει πολύ συχνά το χέρι του έξω από το παράθυρο όταν οδηγεί. Με όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα που είχε, το συμβατικό κιβώτιο δε μου έδινε την ελευθερία να βρίσκομαι εκτός της καμπίνας και να αερίζομαι. Όταν το δεξί χέρι άλλαζε τις ταχύτητες, εγώ έπρεπε να κρατάω το τιμόνι. Τώρα πια με το αυτόματο κιβώτιο, έχω την δυνατότητα να κρέμομαι συνεχώς έξω από την πόρτα, απολαμβάνοντας την διαδρομή», δήλωσε στο «Κουλούρι» το αριστερό άνω άκρο.

Λάτρης της ταχύτητας, ο 38χρονος προτιμούσε στο παρελθόν γρήγορα αυτοκίνητα με συμβατικό σύστημα ταχυτήτων, προκειμένου να έχει ο ίδιος τον πλήρη έλεγχο στην οδήγησή του. Όμως εκ των πραγμάτων οι επιλογές του αυτές τον περιόριζαν σχετικά με την προσφιλή συνήθειά του να βγάζει το αριστερό χέρι του έξω από το παράθυρο. Η πρόσφατη απόφαση να κάνουν οικογένεια με την σύζυγό του Ρομίνα έφερε αλλαγές και στο μέσο μετακίνησης του νοικοκυριού, ωθώντας τον να επιλέξει ένα πιο ταιριαστό στην περίσταση όχημα με ξεκούραστο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όπως ήταν επόμενο το αριστερό χέρι του «φρέσκου» οικογενειάρχη υποδέχτηκε την αλλαγή αυτή πολύ θετικά.

Επιπρόσθετα, μελέτες ορθοπεδικών έχουν δείξει πως η ευεξία των άνω άκρων, ειδικά σε ηλικιακές ομάδες πλησίων των σαράντα ετών, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τέτοιου είδους αλλαγές, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης αρθριτικών και λοιπών παθήσεων. «Μπορώ να πω με σιγουριά πως ο παραπάνω χρόνος που μπορώ να περνάω στον αέρα με έχει επηρεάσει ήδη αρκετά. Από τον ώμο έως τα ακροδάκτυλά αισθάνομαι τρομερή αναζωογόνηση. Περιμένω πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου οι πόροι μου θα είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στη φύση και τα ερεθίσματα της υπαίθρου» μας εκμυστηρεύτηκε το χέρι και έκλεισε με ανοιχτή πρόταση προς όλους τους οδηγούς να προτιμήσουν τα αυτόματα οχήματα, για χάρη των άνω άκρων τους.

Σε σχετική ερώτηση, το δεξί χέρι του Σάκη ανέφερε πως η αλλαγή του αυτοκινήτου δεν έχει φέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στην καθημερινότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι εύκολο να είσαι το δεξί χέρι κανενός».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.