Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Κανονικά θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο 13033 όσοι πολίτες το επιθυμούν

Καταργούνται από αυτήν την Παρασκευή τα γνωστά SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και οι απαγορεύσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι πολίτες το επιθυμούν και αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να στέλνουν σχετικό μήνυμα στην υπηρεσία, ενημερώνοντας για τις κινήσεις τους, με τους κωδικούς που ίσχυαν καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown.

«Κατανοούμε ότι οι Έλληνες είχαν συνηθίσει, για να μην πω αγαπήσει το 13033 και ένιωθαν πως είχαν κάπου να μιλήσουν, έναν αριθμό που ενημέρωναν και ήταν πάντα εκεί για εκείνους, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή πού είναι και τι κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς για να προσθέσει: «Για το λόγο αυτό, κρατάμε το 13033 ενεργό, σαν παρέα, έναν φίλο που θα είναι εκεί για να του πει ο πολίτης τα πλάνα του».

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η υπηρεσία θα παραμείνει για πάντα ανοιχτή ή προσωρινά για να μην έρθει απότομα η αλλαγή, με το «Κουλούρι» να παρακολουθεί φυσικά τις εξελίξεις, επιστρέφοντας για οτιδήποτε χρειαστεί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.