Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Σε τρομερά διλήμματα ο 38χρονος Σπύρος Μπαϊλίδης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ

ert_despairΣε μεγάλη αμηχανία βρίσκεται ο 38χρονος Σπύρος Μπαϊλίδης  μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει ξαφνικά την ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας τρομερά διλήμματα που έχουν στοιχειώσει τις σκέψεις του. Η αναταραχή του είναι τόσο μεγάλη που από τις 11:00 προχτές το βράδυ ο Σπύρος απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει με ποιες συχνότητες θα αντικαταστήσει τα κανάλια 1, 2 αλλά και 3 στον δέκτη του.

«Το πρόβλημα» δηλώνει με ύφος απόγνωσης «είναι πως δεν υπάρχει καμία εκλογίκευση που να μπορώ να κάνω. Δεν υπήρχε σαφής λόγος που είχα αποθηκευμένες τις ΕΡΤ, ΝΕΤ και ΕΤ3 στα 1, 2 και 3 αντίστοιχα, είχε μείνει από τότε που λέγονταν ΕΤ1 και ΕΤ2. Δεν ξέρω πώς να συμπληρώσω το κενό που αφέθηκε στην συνείδηση και το κοντρόλ μου».

Πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του 38χρονου αναφέρουν χαρακτηριστικά πως πέρασε όλο το βράδυ ξύπνιος, κοιτώντας το τηλεκοντρόλ και μονολογώντας «δεν ξέρω τι να κάνω, δεν νομίζω ότι μπορώ να δω τηλεόραση πια».

Ειδικοί αναφέρουν πως παρόμοια συμπτώματα έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν όσο τα τρία αγαπημένα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης παραμένουν «σβηστά». Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο επιστήμων της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς, Άλκης Τριντέλης δήλωσε: «Αν το σκεφτεί κανείς είναι αναμενόμενο, το 1, το 2 και το 3 ήταν πάντα εκεί, ακόμα και στο εξοχικό στο Μεσολόγγι που η τηλεόραση δεν έπιανε τίποτα. Είναι λογική η τόσο έντονη αντίδραση του κόσμου, οι άνθρωποι έβλεπαν ΕΡΤ από συνήθεια, ακόμα και όταν έδειχνε Eurovision. Έτσι κι αλλιώς σε κανέναν δεν αρέσει να μειώνονται τα κανάλια στην τηλεόραση του.»

tilecontrol

Μοντέλο που είχε επιδείξει η Sony στο συνέδριο "Η τηλεόραση του μέλλοντος", τον Μάρτιο του 2012

Τη λύση στο πρόβλημα προσπαθούν τα δώσουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών, τα οποία την τελευταία ημέρα και νύχτα έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιός θα προμηθευθεί πρώτος τηλεχειριστήρια στα οποία δεν θα υπάρχουν τα κουμπιά 1, 2, 3 και θα ξεκινούν κατευθείαν από το 4. Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες, οι οποίοι ελπίζουν πως η εξέλιξη θα δώσει μια μεγάλη τόνωση στη χτυπημένη από την κρίση αγορά, «δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, απλά θα αφαιρεθεί η πάνω σειρά κουμπιών».

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για καθετί νεότερο καθώς οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.