Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Υποχρεωτική η επίσκεψη σε ψυχολόγο για όσους δεν κατέρρευσαν ψυχολογικά τον τελευταίο χρόνο

Σύμφωνα με απόφαση της διεύθυνσης ψυχολογίας του ΕΟΠΠΥ, σε ψυχολόγο θα οδηγούνται όσοι από τον Μάρτιο του 2020 δεν έχουν καταρρεύσει τελείως.

Το νέο αυτό υποχρεωτικό προγραμμα ξεκινάει από 2 Απριλίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και αφορά τα άτομα που δε βλέπουν ήδη κάποιον ειδικό.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, το να μην έχει αποκτήσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα τόσο σοβαρά ώστε να ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου είναι η μεγαλύτερη ένδειξη υποκείμενης ψυχοπαθολογίας ενός ατόμου.

«Το να είναι κανείς καλά κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης της υγείας, τέτοιου μάλιστα βαθμού, δείχνει με σιγουριά ένα άτομο με μεγάλο πλήθος διαταραχών» σύμφωνα με τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή και σύμβουλο του «Κουλουριού» Ματθαίο Γιωσαφάτ.

Σύμφωνα με οδηγίες του οργανισμού, από τον κανόνα εξαιρούνται οι ακόλουθες ομάδες διότι «έχουν δείξει σημάδια υγιούς απόκρισης στην πίεση της πανδημίας»:

  • Όσοι έχουν ξεκινήσει «σκληρά» ναρκωτικά ή σκληρότερα από αυτά που έκαναν προηγουμένως.
  • Οι χωρισμένοι με ημερομηνία χωρισμού μετά τις 1/6/2020.
  • Όσοι ζυγίζουν 10% περισσότερο του αρχικού βάρους τους ή παραπάνω.

Όπως και με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, οι πολίτες θα ειδοποιούνται με SMS για την ημερομηνία και τον τόπο της υποχρεωτικής ψυχολογικής τους συνεδρίας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.