Αφρικανικά πόνι
Clear sky
36°C
 

56 μπάνια, 0 παγωτά ο απολογισμός του καλοκαιριού για τον 75χρονο Μανώλη

Άλλο ένα «γεμάτο» καλοκαίρι, με χαλάρωση και ήσυχες στιγμές κοντά στη θάλασσα ήταν αυτό που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες για τον 75χρονο Μανώλη Π., συνταξιούχο ταχυδρομικό υπάλληλο που παραθερίζει στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπου έχει εξοχικό.

Ο 75χρονος Μανώλης που κανονικά διαμένει στον Βύρωνα, βρέθηκε στην Ερμιόνη από τις αρχές Ιουλίου και με πολύ μικρά διαλείμματα έμεινε εκεί μέχρι την περασμένη Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, στο διάστημα αυτό κατόρθωσε να κάνει συνολικά 56 μπάνια στη θάλασσα, μην μετρώντας μάλιστα ξεχωριστά το πρωινό και το απογευματινό μπάνιο της κάθε ημέρας - σε μια τέτοια περίπτωση ο συνολικός αριθμός ίσως να ξεπερνούσε και τα 100.

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση του ίδιου του κ. Μανώλη, η οποία περιείχε απλώς τη φράση «56 μπάνια - 0 παγωτά» και όπως είναι φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ρεπόρτερ όλων των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, μεταξύ των οποίων και του «Κουλουριού». Έτσι το σταθερό τηλέφωνο του 75χρονου άρχισε να χτυπάει ασταμάτητα, με τον ίδιο να προσπαθεί μάλλον να υποβαθμίσει το γεγονός με τις δηλώσεις του.

«Στην Ερμιόνη πάμε χρόνια με τη σύντροφό μου, έχουμε παρέα εκεί και περνάνε οι μέρες. Κάθε πρωί μπάνιο στα ρηχά, πάντα θα βρω και κάποιον για παρέα να κουβεντιάσουμε, και το απόγευμα το ίδιο την ώρα πριν πέσει ο ήλιος που έχει δροσιά. Ε μόνο κάποιες μέρες που πήγα για δουλειές και να δω κάτι ξαδέρφια μου στο Κρανίδι δεν έκανα. Παγωτά δεν τρώω, μου τα έχει απαγορεύσει ο γιατρός για το ζάχαρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το τηλέφωνο του 75χρονου έχει πια σταματήσει να χτυπάει, καθώς το ενδιαφέρον των ρεπόρτερ απέσπασε η ιστορία ενός 82χρονου σφουγγαρά από την Κάλυμνο που φτιάχνει το καλύτερο παραδοσιακό σφουγγάρι γιαχνί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.