Θέμα στη Βουλή έχει προκύψει, αφού κατατέθηκε ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπ. Παιδείας για το φαινομενικό μπέρδεμα ονόματος και επιθέτου που δείχνουν να κάνουν 3 στους 100 Έλληνες.
Στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη αναφέρουν ότι σύμφωνα «με δεδομένα που προκύπτουν από δειγματοληψία χρηστών του Facebook, πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ονόματος και επιθέτου. Αν σκεφτεί κανείς ότι το 3% των προφίλ των Ελλήνων χρηστών του Facebook έχουν ανάποδα γραμμένα όνομα και επίθετο, οι χρήστες που πραγματικά δεν ξέρουν τη διαφορά ονόματος και επωνύμου πρέπει να φτάνει το 6%, αφού οι μισοί το πετυχαίνουν σωστά κατά τύχη».
Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Παιδείας, μεγάλο μέρος των υπεύθυνων πιστεύουν πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στον τρόπο που εκφωνείται ο κατάλογος μαθητών στο σχολείο ενώ άλλοι είναι αυτοί που θεωρούν πως το Facebook μπερδεύει τους χρήστες του χρησιμοποιώντας τη λέξη «Επώνυμο» αντί της κοινότερης «Επίθετο».
Ήδη, και με αφορμή την ερώτηση, έχει δρομολογηθεί καμπάνια του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Επίθετο: έχουμε όλοι από ένα ή δύο», καθώς και δημιουργία ιστοσελίδας «Βρες το Επώνυμο» όπου μέσα από παιχνίδια θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν να ξεχωρίζουν τα μέρη που αποτελούν το ονοματεπώνυμό τους.
Για το «Κουλούρι», Πρωτοσύγγελος Αναστάσιος.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Πλέον, περιμένουμε με υπομονή να γίνει ξανά το ίδιο, για να εξαλείψουμε εντελώς την τρομοκρατία στη χώρα, έστω κι αν χρειαστούν άλλα 20 χρόνια.