Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Καθιστοί θα πρέπει να είναι οι μαθητές καθόλη τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών, μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό

Στην εισήγηση να επιτρέπονται και οι όρθιοι θαμώνες στην εστίαση προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενώ παράλληλα έδωσε το πράσινο φως και για την άρση των περιορισμών για φυσική παρουσία στα συνέδρια, για την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 50% αλλά  και την επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών.

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν από το προσεχές Σάββατο (19/2) όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προχώρησε και σε μία διευκρίνηση σε ό,τι αφορά τις σχολικές εκδρομές.

Συγκεκριμένα, παρά την επανεκκίνησή τους, κατά τη διάρκεια των εκδρομών θα απαγορεύεται αυστηρά η όρθια στάση των μαθητών, οι οποίοι θα πρέπει να παραμένουν διαρκώς καθιστοί, τόσο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους, όσο και κατά τις δραστηριότητές τους.

Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την ενοικίαση χιλιάδων αμαξιδίων, ώστε οι μαθητές να παραμένουν διαρκώς καθιστοί και να μετακινούνται πάνω σε αυτά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διευθέτηση αυτών των λεπτομερειών, με την επιτροπή να έχει ανάψει το πράσινο φως για μια τέτοια ενέργεια.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.