Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Αυτοκτόνησε 35χρονος που δεν άντεξε άλλο το bullying από το Duolingo για να μη χάσει το μάθημα ισπανικών

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ο Μενέλαος Μ. από τα Κάτω Πατήσια, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε εγγραφεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, Duolingo.

Ο 35χρονος δεν είχε ιδέα που έμπλεκε όταν έφτιαξε λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα, αφού η κατά τα φαινόμενα φιλική κουκουβάγια που τον προέτρεπε να παίξει για να μη χάσει το σερί του, γινόταν όσο περνούσε ο καιρός όλο και πιο πιεστική, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί τον άνδρα μέχρι και για τη ζωή του αν δεν βρει το χρόνο να μπει για λίγο μέσα στην ημέρα.

«Δεν αντέχω άλλο, αυτή η κουκουβάγια με έχει καταστρέψει. Τη βλέπω στον ύπνο μου, έρχεται κάτω από το σπίτι μου και με απειλεί, με βρίζει και με εκφοβίζει, πως αν δεν μάθω λίγα ισπανικά ακόμη θα με καταστρέψει. Δεν αξίζει άλλο, βάζω ένα τέλος. Lo siento», έγραφε το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο Μενέλαος δίπλα στο άψυχο κορμί του.

Μάλιστα, φαίνεται πως τα θύματα του Duolingo παγκοσμίως ανέρχονται σε εκατοντάδες, αφού η πίεση που ασκεί με όλα τα μέσα είναι αφόρητη. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο και μπείτε να παίξετε, μεσημέριασε, θα χάσετε το σερί σας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.