Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Η ανάσταση του Στάλιν θα εορταστεί το Πάσχα, σε περίπτωση ψήφισης της θρησκευτικής ουδετερότητας

Δικαιώνονται όπως φαίνεται οι έντονες ανησυχίες του Μάκη Βορίδη, σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «περάσει» τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Συγκεκριμένα, εκτός από την αφαίρεση της εικόνας του Χριστού από σχολεία και δικαστήρια και την απαγόρευση του δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μια σειρά από πρόσθετα μέτρα με εφαρμογή από το 2019.

Έτσι, η φιγούρα του Χριστού σε όλα τα δημόσια κτίρια, θα αντικατασταθεί από αυτή του Ιωσήφ Στάλιν, ενώ το Πάσχα θα εορταστεί η ανάσταση του σοβιετικού ηγέτη και διαδόχου του Λένιν. Ταυτόχρονα, η μαγειρίτσα θα αντικατασταθεί από την σούπα μπορς, ενώ θα απαγορευτεί αυστηρά η είσοδος του Άγιου Βασίλη στη χώρα, ο οποίος αν περάσει τα ελληνικά σύνορα, θα μεταφερθεί άμεσα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Ακόμη, οι βρισιές με αποδέκτη τον Χριστό και την Παναγία θα θεωρούνται απλές εκφράσεις, ενώ το Άγιο Όρος θα παραχωρηθεί στον ΣΚΑΪ προκειμένου να γυριστεί εκεί ο νέος κύκλος του Survivor. Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Βορίδη ένα σύντομο σχόλιο, αλλά προτίμησε να προσευχηθεί και μας παρακάλεσε να τον καλέσουμε κάποια άλλη στιγμή.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.