Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Τραγικές στιγμές ζει φοιτητής από τα Βριλήσσια λόγω τρυπανιού σε γειτονική πολυκατοικία

τρυπάνιΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - Δύσκολες ώρες περνάει ο δευτεροετής φοιτητής της Πληροφορικής Κωνσταντίνος αφού το τελευταίο διάστημα χάνει τον ύπνο του εξαιτίας ανακαίνισης σε διπλανό διαμέρισμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της Μαρίας, αδερφής του Κωνσταντίνου, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα κάθε πρωί λίγο μετά τις 8 π.μ. ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του τρυπανιού: «Το ακούω κάθε πρωί, όμως το δωμάτιό μου είναι μακριά οπότε δεν με ενοχλεί και ξανακοιμάμαι. Το δωμάτιο του Κωνσταντίνου είναι πιο κοντά όμως, είμαι σίγουρη πως θα του παίρνει το κεφάλι».

Φαίνεται πως ο Κωνσταντίνος έχει αποκτήσει την άσχημη συνήθεια που θέλει τους φοιτητές να ξενυχτάνε άσκοπα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα. «Συνήθως βλέπω κάποια σειρά, παίζω πόκερ ή μάνατζερ ή τέλος πάντων αν τα βαρεθώ όλα κοιτάω τον τοίχο μέχρι να πάει μια ώρα που δεν ντρέπομαι να κοιμηθώ» σημείωσε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο 20χρονος. «Ωστόσο αυτό το τρυπάνι τον τελευταίο καιρό αρχίζει ακριβώς την ώρα που πέφτω για ύπνο και δεν με αφήνει σε ησυχία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι τρυπάνε τόσες ώρες κάθε μέρα, το κάνουν επίτηδες μου φαίνεται. Το χειρότερο είναι οτι το έχει καταλάβει η μάνα μου και με στέλνει κάθε πρωί για δουλειές».

Με φανερό τον τρόμο στα μάτια του ο Κωνσταντίνος παραδέχεται πως έχει περάσει από το μυαλό του η σκέψη να κοιμηθεί νωρίς ένα βράδυ αλλά την απέκλεισε για λόγους αρχής. «Μια μέρα σκέφτηκα να πάω μια βόλτα από τη σχολή μιας και ήμουν ξύπνιος, να πιω ένα καφέ στο κυλικείο, ακόμα και να μπω και σε κάποια διάλεξη» λέει ο Κωνσταντίνος. «Όμως όταν έφτασα μετά από μιάμιση ώρα, τρία λεωφορεία και μετρό βρήκα τη σχολή κλειστή. Είχα ξεχάσει ότι έχει απεργία. Μάλιστα ένα παιδί μου είπε πως χάσαμε και τη μισή εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Του απάντησα πως τον Σεπτέμβριο δεν θυμάμαι τι έκανα».

Παρά τις αναποδιές που του έχουν τύχει ωστόσο ο Κωνσταντίνος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.«Που θα πάει, θα τελειώσουν την ανακαίνιση και θα γίνω άνθρωπος ξανά. Ποτέ ξανά ύπνος πριν τις δέκα το πρωί».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.