Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
14°C
 

Υπόγειο πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάζεται στα Βριλήσσια

Διέρρευσε χθες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας πως τα τελευταία τρία χρόνια κατασκευάζεται υπόγειο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στα Βριλήσσια, ένα έργο που η κυβέρνηση κράτησε κρυφό φοβούμενη αντιδράσεις ακτιβιστών του περιβάλλοντος μεν αλλά και υποστηρικτών του λιγνίτη δε.

«Έτσι εξηγείται το συνεχές βουητό που όλοι μας εδώ στο δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων νομίζαμε ότι ακούγαμε τα τελευταία τρία χρόνια» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο δήμαρχος Κ. Χρυσομάλλης, ο οποίος στη συνέχεια υποσχέθηκε πως θα παλέψει για δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τους 32.417 κατοίκους του δήμου εάν επανεκλεγεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η «καρδιά» του αντιδραστήρα βρίσκεται ακριβώς 150 μέτρα κάτω από το ιερό του ναού Αναλήψεως του Κυρίου στην κεντρική πλατεία, ενώ το εργοστάσιο είναι τόσο μεγάλο που εκτείνεται από το υδραγωγείο στην πλατεία Κύπρου μέχρι το μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου μάλιστα σχεδιάζεται ειδική υπόγεια είσοδος για τους μελλοντικούς εργαζόμενους του πυρηνικού σταθμού.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, απάντησε πως «η περιοχή κάτω από τα Βριλήσσια είναι απόλυτα ασφαλής για το συγκεκριμένο έργο, και η επιλογή της περιοχής έγινε με γνώμονα το ποια περιοχή δεν θα λείψει σε κανέναν αν γίνει κάποιο απευκταίο πυρηνικό ατύχημα. Ήμασταν ανάμεσα στα Βριλήσσια και τον Ταΰγετο αλλά η μεταφορά της ενέργειας στην Αθήνα θα το καθιστούσε ασύμφορο».

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.