Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Τραγικό θάνατο βρήκαν 6 σέρφερς στην περιοχή της Πάργας

hawaii-surfersΤραγική κατάληξη είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο η εξόρμηση μιας παρέας νεαρών φίλων του αθλήματος της «κυματολίσθησης», γνωστού πιο απλά ως σερφ, στην περιοχή της Πάργας.

Η παρέα, αποτελούμενη από 10 αγόρια και 2 κοπέλες, ηλικίας από 19 ως 28 ετών, ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή όπως κάθε πρωί από την Πρέβεζα όπου διέμενε, για την γραφική παραλία «Κάστρο» της Πάργας, μια από τις δημοφιλέστερες τοποθεσίες για σερφ ανά την υφήλιο. Μόλις έφτασαν, ξεκίνησαν τη συνηθισμένη ρουτίνα τους: Άπλωσαν τις σανίδες τους κατά μήκος της παραλίας, τις κέρωσαν, γυάλισαν τα φινάκια και τις χρησιμοποίησαν σαν ξαπλώστρες προκειμένου να καταναλώσουν σεβαστή ποσότητα αλκοόλ.

Τα πράγματα ωστόσο σύντομα έμελλε να λάβουν μια απρόσμενη τροπή, καθώς ένα μέλος της παρέας άρχισε να φωνάζει «κύμα, κύμα», διαταράσσοντας τη μεσημεριανή ραστώνη. Πράγματι, οι νεαροί σέρφερς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που δεν είχαν αντικρίσει ποτέ ξανά στη ζωή τους, καθώς ένα κύμα το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες έφτανε σχεδόν μέχρι το ύψος των γονάτων τους, έκανε την εμφάνιση του. Οι πιο τολμηροί της παρέας, άρπαξαν τις σανίδες τους και όρμησαν προς τη θάλασσα, κάτι το οποίο ήταν και το μοιραίο τους λάθος.

Όπως αποδείχθηκε, κανείς από τους σέρφερς δεν ήξερε να κολυμπάει, αφού όσα χρόνια ασχολούνταν με το σπορ δεν είχε τύχει να χρειαστεί να βουτήξουν ποτέ στη θάλασσα. Έτσι, οι 4 από αυτούς βρήκαν θάνατο από πνιγμό, ενώ ένας κατέληξε αργότερα την ίδια μέρα από καρδιακό επεισόδιο, το οποίο οι γιατροί απέδωσαν σε υπερβολική χαρά που προήλθε από το εξωφρενικά μεγάλο κύμα. Η μια από τις 2 νεαρές κοπέλες, βρήκε αποτρόπαιο θάνατο όταν η ξύστρα της έκοψε το λαιμό κατά την προσπάθεια της να φτάσει πρώτη στο line up, ενώ τέλος ακόμη ένα μέλος της παρέας έχασε το πόδι του όταν αυτό καρφώθηκε σε κάποιο από τα φρεσκογυαλισμένα φινάκια.

Όπως διηγείται συγκλονισμένος στο «Κουλούρι» ένας από τους επιζώντες, «Τόσα χρόνια βλέπαμε ταινίες για σερφ, διαβάζαμε περιοδικά, μιλάγαμε για σερφ, φοράγαμε σαγιονάρες και μαγιώ από τον Απρίλιο. Νιώθαμε πραγματικοί σέρφερς, είχαμε custom made σανίδες και πίναμε μπύρες στις παραλίες, δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να χρειαστεί να βρεθούμε στη θάλασσα. Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι. Είναι τραγικό, συμβουλεύω όλους τους σέρφερς στην Ελλάδα να μάθουν πρώτα απ'όλα κολύμπι και αν χρειαστεί ακόμη και σερφ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.