Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Συνελήφθη ασυνείδητος που κάπνιζε μία τζούρα από στριφτά τσιγάρα και τα άφηνε σε τασάκια μπαρ

Η επόμενή μας είδηση έρχεται από το αστυνομικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα από μια υπόθεση που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις αρχές λόγω της μυστήριας ιδιοσυγκρασίας του φερόμενου ως δράστη.

Ο ύποπτος, ο οποίος κρατείται από τις αρχές, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο 28χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί πως κάπνιζε μία  τζούρα από στριφτά τσιγάρα, τα άφηνε σε τασάκια μπαρ και συνέχιζε να πράττει το ίδιο όλη τη νύχτα. Παρακολουθείτο για καιρό από την αστυνομία, ενώ μόλις χθες μαζεύτηκε επαρκές υλικό από κάμερες ασφαλείας για να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με βίντεο γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, ο 28χρόνος έστριψε ένα ολόκληρο πακέτο καπνού μέσα σε μια ώρα, πήρε συνολικά 50 τζούρες, ενώ άφησε τα τσιγάρα του από πέντε φορές στα δέκα σταχτοδοχεία-βαζάκια που διατηρούσε το μπαρ. Φαίνεται προς το παρόν πως λειτουργούσε χωρίς συνεργό. Τα μπαρ στα οποία δρούσε ο 28χρονος αναμένεται να μηνύσουν από κοινού τον καπνιστή και να ζητήσουν ως αποζημίωση τα ωρομίσθια των σερβιτόρων που άλλαζαν επί ματαίω τασάκια-βαζάκια.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον κύριο Νίκο Λούβρο, πρόεδρο του κόμματος Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.), για σχόλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Το να αφήνει κανείς στριφτό τσιγάρο σε ένα τασάκι δεν αποτελεί ούτε διαταραχή, ούτε έγκλημα, αλλά έκφραση δημιουργικότητας και αντισυμβατικότητας. Το σύστημα στις μέρες μας φαίνεται πως προσπαθεί να πνίξει τις δύο αυτές αρετές».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.