Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Χαρτάκι προτεραιότητας θα μοιράζεται στα εκδοτήρια του μετρό, ξεκίνησαν ήδη τα σεμινάρια από εφοριακούς

kkllkΑντιμέτωπο με ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το επιβατικό κοινό, στην προσπάθειά του να προμηθευτεί από τα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ.

Έτσι, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα μέτρο που θα οδηγήσει στην άμεση επίλυση του θέματος. Συγκεκριμένα, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε κάθε σταθμό θα τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα, τα οποία και δίνουν χαρτάκια προτεραιότητας στους επιβάτες. Έτσι, το κοινό θα μπορεί να πάει μια βόλτα και να επιστρέψει όταν πλησιάζει ο αριθμός του, παρακολουθώντας την εξέλιξη της ουράς από ειδικό application στο κινητό του.

Για την εγκατάσταση των μηχανημάτων προκηρύχθηκε διαγωνισμός, με την εταιρεία που τελικά θα τοποθετήσει την τεχνολογία να αναμένεται να λάβει ένα ποσό άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, στους υπαλλήλους του μετρό θα διεξαχθούν εντατικά σεμινάρια από παλαίμαχους εφοριακούς, οι οποίοι και μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους πάνω σε τεχνικές  αντιμετώπισης ουρών και στην αργή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το «Κουλούρι» θα βρίσκεται έτσι κι αλλιώς εκεί μιας και περιμένει να βγάλει κάρτα και θα σας ενημερώσει πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.