Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Σοκ και συγκίνηση: 36χρονος χρησιμοποίησε τη λέξη «τσατσιά» μετά απο 7 χρόνια

Την άμεση διακοπή ερασιτεχνικού αγώνα μπάσκετ προκάλεσε η λέξη που ξεστόμισε 36χρονος κατά το τρίτο δεκάλεπτο.

Η λέξη αυτή δεν ήταν άλλη από την «Τσατσιά», η οποία βγήκε αυθόρμητα από το στόμα του παίχτη μετά από «βήματα» που έκανε παίκτης της αντίπαλης ομάδας.

Με το που ακούστηκαν οι δύο συλλαβές, ο χρόνος άρχισε να κυλάει πολύ αργά για όλους όσους βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι έστρεψαν το βλέμμα τους στον 36χρονο, και το μόνο που ακουγόταν ήταν η μπάλα που είχε πέσει από τα χέρια και αναπηδούσε σε όλο και μικρότερο ύψος με όλο και γρηγορότερο ρυθμό.

Συγκινημένοι συμπαίκτες και αντίπαλοι έγιναν μια μάζα από σώματα σε μια σφιχτή αγκαλιά, έκλεισαν τα μάτια και πήραν το χρόνο τους για να σκεφτούνε σιωπηλοί.

Η λέξη «Τσατσιά», ενώ χρησιμοποιούταν κατά κόρον στα χρόνια του δημοτικού ή ακόμα και του γυμνασίου και λυκείου, δεν είχε βγει από το στόμα του 36χρονου από το 2015. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η λέξη μετά από τόσα χρόνια ήταν αρκετές για να στείλουν τον 36χρονο σε μια εσωτερική αναζήτηση που διαρκεί ακόμα.

Ο 36χρονος, που επαγγελματικά είναι λογιστής, πήρε δυο ημέρες άδεια για να επανέλθει μετά από το σοκ που υπέστη, τις οποίες πέρασε στο σπίτι του σκεπτόμενος τα παιδικά του χρόνια, αυτά της ξενοιασιάς και της αθωότητας.

Σκεφτόταν τον παππού του και το πως καθόταν στους ώμους του σαν παιδί, και πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ο 36χρονος, μετά από τις δύο αυτές μέρες φαίνεται πως έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα πως όλα τα πράγματα τελειώνουν αλλά και αυτή του ίδιου του θανάτου του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.