Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Αλαλούμ στους δρόμους λόγω του χιονιά, δεν ήξεραν οι υπάλληλοι των δήμων πόσα τσικ αλάτι να ρίξουν

Κοιμώμενος συνελήφθη για ακόμη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι δημοτικές αρχές, αφού ο χιονιάς έπιασε στον ύπνο τους υπευθύνους, προκαλώντας χάος στους δρόμους και τις μετακινήσες των πολιτών.

Όπως εξήγησε στο «Κουλούρι» υπάλληλος δήμου των βορείων προαστίων, όλα ξεκίνησαν εξαιτίας μιας ασάφειας στις οδηγίες, αφού ουδείς αποσαφήνιζε πόσο αλάτι θα πρέπει να τοποθετήσουν οι εργαζόμενοι στις ολισθηρές επιφάνειες. «Μας είπαν να βάλουμε αλάτι στους δρόμους που κινδυνεύουν να πιάσουν παγετό. Ωραία, εμείς να βάλουμε αλάτι, αλλά πόσο; Πουθενά δεν έγραφε πόσα τσικ αλάτι πρέπει να ρίξουμε. Ξέρω ότι το παστίτσιο θέλει δυο τσικ, τα μακαρόνια ένα, οι σαλάτες τρία, είναι γνωστά αυτά, τα γράφουν οι οδηγίες. Στους δρόμους πόσα τσικ να θέλει;»

Η παραπάνω ασυνεννοησία, προκάλεσε αλαλούμ, αφού η ποσότητα του αλατιού διέφερε ανά σημείο, ανάλογα με την εκτίμηση του υπαλλήλου, ενώ δεν έλειψαν οι έντονες αψιμαχίες, που έφτασαν σε κάποιους δήμους μέχρι και σε χειροδικίες. Επίσης, δεν έλειψαν κι οι πιο τολμηροί, οι οποίοι έγλειφαν το οδόστρωμα για να δοκιμάσουν αν το αλάτι που έριξαν ήταν αρκετό, προσθέτοντας στη συνέχεια όσο χρειαζόταν.

Μετά το φιάσκο, οι περιφέρειες αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως, με τις πρώτες σκέψεις να κάνουν λόγο για ανάθεση της συγγραφής των οδηγιών στην Βέφα Αλεξιάδου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.