Τζιτζίκια
Mostly clear
27°C
 

Δρομολόγια λεωφορείων για τους προσκεκλημένους σε γάμους εισάγει το Υπουργείο Μεταφορών

????????Δρομολόγια λεωφορείων που θα εξυπηρετούν πολίτες προσκεκλημένους σε γάμους καθιερώνει από την ερχόμενη Παρασκευή το Υπουργείο Μεταφορών, για τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, με σκοπό τόσο τη διευκόλυνση των πολιτών κατά τις μεταβάσεις από και προς τις εκκλησίες και τα κέντρα διασκεδάσεως, αλλά και την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρισης και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.  Για την εξυπηρέτηση του κοινού θα υπάρχουν αστικά λεωφορεία που θα εκτελούν διαδρομές στα κέντρα των πόλεων, ενώ για τα μυστήρια που θα λαμβάνουν χώρα εκτός αστικών κέντρων προβλέπονται οχήματα των κατά τόπους ΚΤΕΛ.

«Είναι μια καινοτόμος υπηρεσία την οποία σχεδιάζαμε καιρό. Οι προσκλήσεις σε γάμους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυξημένες. Στοχεύουμε σε μια υπηρεσία που αφενός θα "ελαφρύνει" την κίνηση και το καυσαέριο σε όλη τη χώρα και αφετέρου θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ» τόνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η νέα υπηρεσία έρχεται μερικές μόνο εβδομάδες ύστερα από τα δρομολόγια δίχως προορισμό που καθιέρωσε ο ΟΑΣΑ στα τέλη του Μαΐου. Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που θα εξυπηρετούν τους καλεσμένους θα περιλαμβάνουν καταστήματα όπου το κοινό θα μπορεί να αγοράζει δώρα για το νιόπαντρο ζευγάρι, όπως και ψιλικά, τσιγάρα και ρύζι. Επίσης θα υπάρχουν διαθέσιμα αποδυτήρια, ενώ κατά τα δρομολόγια της επιστροφής θα σερβίρονται σάντουιτς, πατσάς και λοιπές σούπες.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε αισιόδοξος για το νέο μέτρο, το οποίο «αναμένεται να υποδεχτεί με θέρμη ο ελληνικός λαός». Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια θα παρέχονται στο κοινό από τα αρμόδια γραφεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και σταθμούς ΚΤΕΛ και αστικών συγκοινωνιών.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.