Ιουλιανά
Clear sky
34°C
 

Σεμινάρια διαχείρισης οδηγικής οργής προσφέρονται από τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών εν όψει εορτών

κινηση1 Σεμινάρια διαχείρισης οδηγικής οργής θα προσφέρονται στο κοινό κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου η οποία και βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Τα σεμινάρια αυτά θα παραδίδονται από το υπουργείο Υγείας, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και σαν στόχο θα έχουν την ελαχιστοποίηση του εκνευρισμού των οδηγών οι οποίοι θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

Η αυξημένη κίνηση που παρατηρείται σε αρκετές πόλεις της χώρας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων είχε στο παρελθόν προξενήσει πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που έβγαιναν ενθουσιασμένοι στους δρόμους για τα απαραίτητα ψώνια των ημερών ή με προορισμό κάποιο κέντρο ψυχαγωγίας,  κατέληγαν τις περισσότερες φορές να εκνευρίζονται με την κατάσταση στους δρόμους, με τη διάθεσή τους να αλλάζει άρδην. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Μεταφορών, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων έχουν καταγραφεί σημαντικές αυξήσεις στα ποσοστά των ατυχημάτων και των συμπλοκών μεταξύ οδηγών στους ελληνικούς δρόμους, γεγονός που οφείλεται κατ' αποκλειστικότητα στους παραπάνω λόγους. Έτσι, κρίθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη η άμεση καθιέρωση αυτών των σεμιναρίων ώστε να αποφευχθούν και φέτος ανάλογα περιστατικά.

Τα εν λόγω σεμινάρια θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και θα επιβλέπονται από ψυχολόγους καθώς επίσης κι από γιόγκι εξειδικευμένους στην εκπαίδευση των οδηγών στους δρόμους της Ινδίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Υπουργείου Μεταφορών της περιοχής τους, ενώ τέλος η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο θα χρησιμεύει και σαν ελαφρυντικό σε περιπτώσεις σύλληψης κάποιου οδηγού έπειτα από συμπλοκή.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.