Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Φιλική αναμέτρηση με την Αλ Κάιντα θα δώσει η ΑΕΚ

F120728ARK91-635x357Το φιλανθρωπικό της πρόσωπο θα δείξει για ακόμη μια φορά η ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε πως στις 2 Μαίου, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, θα δώσει φιλικό αγώνα με επίλεκτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν.

Την είδηση ανακοίνωσε χθες σε ειδική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο σπήλαιο του Νταβέλη, ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Δημητρέλος. «Το 1999 η ΑΕΚ είχε τραβήξει πάνω της την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης, όταν αγωνίστηκε σε φιλική αναμέτρηση με την Παρτιζάν στο εμπόλεμο Βελιγράδι. Μετά το άσχημο περιστατικό με την χειρονομία του Γιώργου Κατίδη θελήσαμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί, προχωρόντας σε μια ανάλογη ενέργεια. Χτυπήσαμε πολλές πόρτες και αφού εισπράξαμε αρκετές αρνητικές απαντήσεις τελικά στραφήκαμε στην λύση της Αλ Κάιντα» τόνισε για να συνεχίσει: «Μας ενώνουν πολλά κοινά με την συμπαθή οργάνωση. Περιπλανώνται και ζουν σαν πρόσφυγες, δεν διαθέτουν μια σταθερή έδρα και πολεμάνε το κατεστημένο. Με αυτό τον αγώνα στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα φιλίας στο Ισλάμ».

Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε ερημική τοποθεσία στα βουνά του Αφγανιστάν, στην οποία η αποστολή της ΑΕΚ θα προσέλθει με δεμένα τα μάτια. Σε περίπτωση νίκης οι επίλεκτοι της Αλ Κάιντα θα κερδίσουν μια θέση στον Παράδεισο. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα εκτελεστούν, ενώ σε περίπτωση ήττας θα παραχωρηθούν δανεικοί στην ΑΕΚ. Στο περιθώριο της αναμέτρησης, οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν και το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας όπως η δημιουργία μπουτίκ της Ένωσης στην Καμπούλ και η προσθήκη της σημαίας με το δικέφαλο στο background των βίντεο-μηνυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.