Αφρικανικά πόνι
Clear sky
34°C
 

Σκάνδαλο με ψεύτικη ηλικία εμπόδισε την εκλογή του πρώτου αφρικανού Πάπα

peterTurkson_2479141bΜετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, για τους πραγματικούς λόγους της οποίας σας ενημέρωσε μόνο το «Κουλούρι», πρώτο φαβορί για την αντικατάσταση του εμφανιζόταν ο καρδινάλιος από τη Γκάνα, Peter Kodwo Appiah Turkson. Τα προγνωστικά ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς οι καρδινάλιοι εξέλεξαν για νέο ποντίφικα τον Αργεντίνο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, γνωστός πλέον ως Φραγκίσκος Α'.

Ένα μήνα περίπου μετά την εκλογή του νέου ηγέτη της καθολικής εκκλησίας, το «Κουλούρι» αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που μπλόκαραν την επιλογή του Γκανέζου καρδινάλιου. Όπως μας αποκάλυψε πηγή μέσα από το κονκλάβιο, λίγες ώρες πριν την διαδικασία εκλογής του νέου πάπα, ήρθε στο φως ένα έγγραφο το οποίο αποκάλυπτε πως ο Peter Kodwo Appiah Turkson, είχε δηλώσει ψεύτικη ηλικία. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως έχει γεννηθεί στις 11 Οκτωβρίου του 1948 ενώ στην πραγματικότητα έχει γεννηθεί στις 11 Οκτωβρίου του 1928, είναι δηλαδή 85 και όχι 65 ετών. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλοί αφρικανοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δηλώνουν μικρότερη ηλικία για να βρίσκουν ευκολότερα ομάδες και την οποία αντέγραψε ο Γκανέζος προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες της εκλογής του.

Μόλις τα μέλη του κονκλαβίου ανακάλυψαν την απάτη, στράφηκαν στη λύση του Νιγηριανού Francis Arinze ωστόσο αποκαλύφθηκε πως και αυτός είχε δηλώσει ψεύτικη ημερομηνία γέννησης, καθώς αντί για 80 ετών, η πραγματική του ηλικία είναι 112. Έτσι αναγκαστικά εγκατέλειψαν όλες τις λύσεις από την Αφρική και στράφηκαν στη σίγουρη λύση του Μπεργκόλιο. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», ο Peter Kodwo Appiah Turkson παραιτήθηκε από καρδινάλιος και πλέον αγωνίζεται σε ελληνική ομάδα Β' Εθνικής ως δεξί μπακ, έχοντας δηλώσει πως είναι 25 ετών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.