Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο του Φ. Αλβέρτη στον ΠΑΟ

Η αποκαλυπτική σελίδα με τις χειρόγραφες σημειώσεις του καλαθοσφαιριστή

Η αποκαλυπτική σελίδα με τις χειρόγραφες σημειώσεις του καλαθοσφαιριστή

Μια νέα πτυχή της προσωπικότητας του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας μετά το τελευταίο κύμα αποκαλύψεων σχετικά με τον αληθινό του ρόλο στην ΚΑΕ ΠΑΟ. Ανατρέποντας την επικρατούσα άποψη πως ο Αλβέρτης βρίσκεται στον πάγκο με την ιδιότητα απλώς και μόνο του εμψυχωτή, τα νέα δεδομένα δείχνουν πως ο ρόλος της «σημαίας» των πρασίνων είναι πολύ πιο σημαντικός: ο Αλβέρτης, «γκουρού» των μαθηματικών και της μπασκετικής στατιστικής, έχει αναπτύξει ιδιαίτερα εξειδικευμένες τεχνικές αθλητικοαριθμητικού αναλογισμού με χρήση διανυσματικής άλγεβρας-Δ, με τις οποίες είναι σε θέση να αποκρυπτογραφεί την τακτική και τα αδύναμα σημεία κάθε αντιπάλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν, από τύχη, βρέθηκε μια σελίδα σημειώσεων του πρώην αθλητή και νυν ειδικού ανάλυσης δεδομένων, στον κάδο απορριμάτων του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Την ανακάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Δ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος συνηθίζει να «σκαλίζει» τα σκουπίδια γύρω από τον πάγκο των «πρασίνων» ώστε να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια συλλογή του από χρησιμοποιημένα περικάρπια.

Το περιεχόμενο της σελίδας ήταν αρχικά δυσνόητο για τον έμπειρο δημοσιογράφο, καθώς περιείχε ακατάληπτες μαθηματικές εκφράσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη σύγχυση προκάλεσαν στον κ. Χατζηγεωργίου κάποια σύμβολα που έμοιαζαν με ανεστραμμένα γράμματα ή ασιατικά ιδεογράμματα. Ενώ στην αρχή ο μακρυμάλλης αθλητικός ρεπόρτερ νόμιζε πως βρισκόταν μπροστά σε πρακτικά συνεδρίασης σατανιστικής αίρεσης, όταν έδειξε τη σελίδα στον κουμπάρο του Φάνη, που είναι καθηγητής Μαθηματικών σε φροντιστήριο, αντιλήφθηκε πως δεν επρόκειτο για τίποτα λιγότερο από μια εξελιγμένη και πρωτότυπη μορφή αθλητικής στατιστικής που όμοια της ο Φάνης δεν είχε αντικρύσει ξανά.

φραγκιΤο «Κουλούρι» επικοινώνησε με το «τοτέμ» του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Από μικρός είχα κλίση στα Μαθηματικά. Βέβαια με το μπάσκετ τα είχα αφήσει για λίγα χρόνια αλλά από τότε που αποσύρθηκα βρήκα το χρόνο να καταπιαστώ με το δεύτερο μεγάλο μου πάθος μετά το κυνήγι, την αθλητική στατιστική ανάλυση. Κάθομαι με τις ώρες στο γραφείο μου στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και λύνω τις εξισώσεις μου γεμίζοντας σελίδες επί σελίδων. Φαίνεται πάντως πως έχει αποτέλεσμα, τώρα μπορώ να προβλέψω σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνουν οι αντίπαλοι. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα της καρδιάς μου κι από ένα άλλο μετερίζι, αυτό των Μαθηματικών.»

Κύκλοι του περιβάλλοντος Αλβέρτη επιβεβαιώνουν πως ο «Φράνκι» έχει δεχθεί προτάσεις από διεθνούς φήμης πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για να μεταλαμπαδεύσει την γνώση του, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει το διδακτορικό του με τίτλο «Πιθανοτική θεωρητική ανάλυση καταστάσεων Πικ-Εν-Ρολ» στις αρχές του 2014.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.